Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

C-vitamiinipitoiset ruuat suojelevat vatsahaavalta
C-vitamiinipitoiset ruuat suojelevat vatsahaavalta

Hiljattain julkaistussa, sanfranciscolaisten tiedemiesten johtamassa tutkimuksessa todettiin, että C-vitamiini näyttäisi suojelevan vatsahaavalta.

Tutkimuksessa, johon osallistui melkein 7000 sattumanvaraisesti valittua henkilöä 20:n ja 90:n ikävuoden väliltä, keskityttiin Helikobakteeri pyroliin. Helikobakteeri pyroli on bakteeri, joka aiheuttaa mm. vatsahaavaa ja jopa peräti vatsasyöpää.

Tutkimuksen aikana huomattiin, että niillä koehenkilöillä, joilla oli korkeimmat veren C-vitamiinipitoisuudet, oli 25 prosenttia vähemmän vatsahaavoja kuin muilla tutkituilla.

Tuloksiinsa vedoten San Franciscon VA Medical Centerin tiedemiehet kannustavat ihmisiä syömään enemmän C-vitamiinipitoisia ruokia. He suosittelevat päivittäiseksi annokseksi viittä C-vitamiinipitoista hedelmää. Hedelmien lisäksi C-vitamiinia on runsaasti myös marjoissa ja kasviksissa. Erinomaisia C-vitamiinilähteitä ovat sitrushedelmät, kiivi, ruusunmarja, mustaherukka, lakka, mansikka, tyrnimarja, paprika, nokkonen sekä parsa-, lehti-, ruusu- ja punakaalit. Kannattaa kuitenkin muistaa, että C-vitamiini on vesiliukoinen ja se tuhoutuu lämmitettäessä, joten hedelmät, marjat ja kasvikset kannattaa syödä raakoina.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy