Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

PYY hillitsee ruokahalua
PYY hillitsee ruokahalua Ruokahalua hillitsevä PYY ei ole sananlaskun parempi pyy pivossa kuin kymmenen oksalla lintu vaan elimistössämme luonnollisesti oleva proteiini.
 
Tämän vuoden syyskuussa, New England Journal of Medicine –lehdessä julkaistu tuore englantilainen tutkimus totesi, että PYY –nimisellä proteiinilla näyttää olevan merkittävä rooli ruokahalun hillitsemisessä. Tämä tieto on uusi ja paljon odotettu läpimurto dieettivalmisteiden markkinoilla.

Englantilaisten tiedemiesten tekemään kalorikokeeseen osallistui 24 vapaaehtoista henkilöä, joista puolet olivat normaalipainoisia ja puolet lihavia. Koehenkilöt rokotettiin, kaksi tuntia ennen ateriaa, joko PYY -proteiiniruiskeella tai pelkkää suolaa sisältävällä ruiskeella. 12 PYY -proteiiniruiskeen saanutta, huomattavasti ylipainoista, koehenkilöä nautti syö-niin-paljon-kuin-jaksat -pöydästä jopa 30 prosenttia vähemmän kaloreita kuin he tekivät vastaavassa tilanteessa suolaruiskeen saatuaan. 12 hoikkaa vapaaehtoista henkilöä söi, tiedemiesten mukaan, koetilanteessa proteiiniruiskeen saatuaan 31 prosenttia vähemmän.

Ottaessaan näytteitä testattavista, tutkijat huomasivat, että ylipainoisilla henkilöillä oli erittäin matala, luonnollinen Pyy-pitoisuus.
 
Kestää aikaa ennen kuin markkinoille saadaan Pyy –pitoinen laihdutusvalmiste. Tiedemiesten on vielä kehitettävä Pyy:stä joko kestävämpi muoto tai löydettävä jokin kemikaali, joka matkii Pyy:n ominaisuuksia. He muistuttavat myös, että mikään laihdutusvalmiste ei tule koskaan olemaan oikotie onneen, sillä nälkä ja kylläisyys ovat erittäin monimutkaisia asioita.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy