Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Löytyykö vastaus isorokkorokotuksesta - Uusi tutkimus antaa toivoa taistelussa AIDSia vastaan
Löytyykö vastaus isorokkorokotuksesta - Uusi tutkimus antaa toivoa taistelussa AIDSia vastaan

Uusi amerikkalainen tutkimus antaa toivoa taistelussa AIDSia vastaan. Tutkimuksen mukaan  isorokkorokotus saattaa olla juuri se, kipeästi tarvittava keino, jolla voidaan estää AIDSin leviämisen.

Tähän tulokseen ovat tulleet Virginiassa sijaitsevan George Mason yliopiston tiedemiehet, bioterrorismiin ja isorokkoon erikoistuneet Ken Alibek ja Raymond Weinstein. Alibek ja Weinstein tutkivat 20 henkilön verinäytteet.

Näistä kymmenen oli saanut joskus nuorempana isorokkorokotuksen, toiset kymmenen olivat rokottamattomia. Laboratoriossa suoritetuissa kokeissa tutkijat huomasivat, että rokotettujen henkilöiden verisolut vastustivat AIDS-virusta neljä kertaa paremmin kuin rokottamattomien henkilöiden veri. Tiedemiehet päättelivät tästä, että isorokkorokotus voisi ehkä suojata ihmisiä AIDSia vastaan.

Ajatus isorokkorokotuksen ja AIDSin välisestä yhteydestä ei ole uusi. Useat muutkin tutkijat ovat ehdottaneet vastaavaa linkkiä huomattuaan, että vanhemmat henkilöt, jotka olivat saaneet isorokkorokotuksen, eivät sairastuneet HIV-tartuntaan yhtä helposti kuin nuoremmat, ei rokotetut henkilöt.

Ken Alibekin ja Raymond Weinsteinin mukaan lisätutkimukset ovat käynnissä. Tarkempia tuloksia tarvitaan, jotta jonain päivänä AIDSin vastainen rokote olisi todellisuutta.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy