Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Meidän korvamme ovat eri paria
Meidän korvamme ovat eri paria

Uusimpien tutkimusten mukaan meidän korvamme ovat eri paria. Oikea korva reagoi paremmin puheeseen ja vasen musiikkiin. Tähän tulokseen päätyivät Kaliforniassa sijaitsevan yliopiston University of California’n tutkijat.

Pitkään on jo tiedetty, että meidän eri aivopuoliskomme prosessoivat äänet eri tavalla, mutta että tämä erilainen prosessointi alkaa jo korvasta, on täysin uusi ja mullistava tieto. Ennen tätä löydöstä molempien korvien luultiin reagoivan ääniin täysin identtisesti.

Löydös tehtiin kun Kalifornian yliopistossa toimiva, tohtori Yvonne Siningerin johtama tutkijaryhmä selvitteli vauvojen kuuloprosessia. Tutkimuksen aikana Siningerin tiimi tarkasteli peräti 3000 vastasyntyneen kuuloa. He sijoittivat vauvojen korviin pieniä antureita, jotka mittasivat pienokaisten kuuloreaktioita kahteen erilaiseen ääneen.

Tiedemiesten hämmästykseksi tutkimukseen osallistuneiden vauvojen vasen korva reagoi herkemmin musiikkityyppiseen ääneen ja oikea puhetyyliseen.

Siningerin tiimin tutkimustulos on uraauurtava. Tämän uuden ja mullistavan tiedon avulla pystytään kehittämään mm. parempia menetelmiä heikkokuuloisten lasten puhe- ja kuulo-opetukseen sekä kohdentamaan kuuloaan menettävien henkilöiden kuntoutusta.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy