Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Totuuksia naisista
Totuuksia naisista

Miehistä naiset ovat olleet kautta historian mitä arvaamattomimpia olentoja. He sanovat yhtä, mutta tarkoittavatkin toista. Tämä sama on koskenut myös tutkijoita. Naisten sielunelämää ja heidän fiiliksiään on ollut melkein mahdotonta tutkia tieteellisen tarkasti.

Mutta nyt on löydetty uusi ja mullistava tutkimuskeino. Ja mitä naisista onkaan paljastunut...

San Diegossa sijaitsevan Kalifornian yliopiston tutkija, professori David Schkade, tutki 900 naisen elämää, päivittäisiä tapahtumia ja niihin liittyviä tunteita. Hän halusi kartoittaa mistä naiset todellakin pitävät ja mistä eivät.

Normaalisti tämän tyyppisissä tutkimuksissa naisille annettaisiin kysymyslomake ja heidän tulisi vastata tunteitaan koskeviin kysymyksiin yleisellä tasolla. Mutta David Schkaden mielestä tällaisella metodilla ei päästä koskaan totuuden ytimeen. Jos naiselta kysytään esimerkiksi miten paljon hän nauttii ajastaan lastensa kanssa, vastaukset ovat aivan varmasti mitä positiivisempia. Ensinnäkin naiset eivät ajattele lainkaan negatiivisia tapahtumia, ja toiseksi äitien kuuluu rakastaa lapsiaan olipa ne millaisia tahansa. Äitiyden negatiiviset tunteet ovat hävettäviä yleisellä tasolla..

Mutta keksimällään uudella keinolla - Päivän uudelleen rakentamisella - David Schkade pääsi naisten tunteiden totuuteen. Päivän uudelleen rakentaminen tarkoittaa sitä, että tutkimukseen osallistuneiden naisten tuli ajatella päiväänsä elokuvana, jossa oli erilaisia kohtauksia. Kohtauksille naiset antoivat niitä kuvaavat nimet kuten esimerkiksi lounas X:n kanssa, vaateostoksilla tyttären kanssa jne. Tämän jälkeen naisia pyydettiin arvioimaan kohtausten sekä positiiviset että negatiiviset  mielleyhtymät asteikolla nollasta kuuteen. Kuuden ollessa kaikkein palkitsevimman ja nollan huonoimman.

Tulokset olivat hämmästyttäviä. Ruokaostoksilla käynti ja siivous olivat naisista kaikkien kurjimpia tehtäviä, kun taas seksi oli kaikkein palkitsevinta. Kotityöt saivat arvosanan 3.73 ja työssä käynti 3.62. Sosiaaliset tapahtumat koettiin yleensä miellyttäviksi, kun taas yksinäiset työmatkat koettiin erittäin huonoina. Mutta mikä hämmästyttävintä naiset viihtyivät paljon paremmin ystäviensä seurassa kuin puolisonsa tai lastensa. Lasten paikka oli keskinkertaisissa asioissa - ja sielläkin vasta sukulaisten ja puolison jälkeen.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy