Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Mieliala vaikuttaa terveyteen
Mieliala vaikuttaa terveyteen

Raha ei takaa onnea, mutta onnellisuus takaa hyvän terveyden.

Näin sanovat englantilaiset tiedemiehet. Heidän tutkimustensa mukaan keski-ikäiset henkilöt, niin miehet kuin naisetkin, jotka ovat iloisia ja tyytyväisiä työhönsä ja elämäänsä muutenkin, ovat muita terveempiä. Heidän myönteinen asenteensa vaikuttaa positiivisesti esimerkiksi sydän ja verisuonitauteihin, diabetekseen, tautien vastustuskykyyn ja stressiperäisiin sairauksiin.

Tähän tulokseen päädyttiin tutkittaessa kahdensadan keski-ikäisen, 45-59 -vuotiaan brittivirkamiehen elämää. Tutkimuksen edetessä tutkijat huomasivat, että iällä, sukupuolella tai palkkatuloilla ei ollut mitään merkitystä siinä millaisiksi koehenkilöt kokivat työnsä. Mutta ne henkilöt, jotka mielsivät työnsä muita positiivisempana, olivat vapaa-ajallaankin muita onnellisempia ja ylipäätänsä paljon terveempiä kuin muut - niin henkisesti kuin fyysisestikin.

Myös amerikkalaiset tutkijat ovat tulleet tähän samaan tulokseen. San Diegolaisen tutkijan ja tohtorin Albert Rayn mukaan ei ole epäilystäkään etteikö mieliala ja sen vaihtelut vaikuttaisi terveyteen, ja etteikö positiivisella henkilöllä olisi vähemmän vaikeuksia verenpaineensa, kolesterolinsa ja tautien vastustuskykynsä kanssa. Mutta tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö myönteisen elämänasenteen omaavat henkilöt koskaan sairastuisi. Hekin sairastuvat, mutta huomattavasti harvemmin ja lyhyemmäksi aikaa kuin happaman asenteen omaavat.

Mutta jos elämä tuntuu mättävän, niin kuinka sitten tullaan onnellisiksi? Niin amerikkalaisten kuin brittitutkijoidenkin mukaan kaikkein tärkein onnen tuoja on hyvä ja tasapainoinen parisuhde. Onni ei löydy työpöydän äärestä. Se hankitaan perheen ja ystävien kautta ja sieltä se säteilee työhön asti. Tohtori Albert Rayn neuvot ovat yksinkertaisia: mene naimisiin, hanki koira tai kissa, harrasta, lue, urheile, käy ulkona, ole aktiivinen, pidä lomaa ja tee niitä asioita, joista nautit.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy