Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Tiedätkö millä makeutat?
Tiedätkö millä makeutat?

Meitä neuvotaan ja kehotetaan välttämään sokeria. Sokeri on pahasta. Se lihottaa, siinä on vain tyhjiä kaloreita, se on epäterveellistä.

Viesti on mennyt perille. Hyvin moni valitseekin nykyisin kahviinsa ja teehensä sokerin sijasta keinomakeutusaineen. Kaloreita säästyy, mutta tiedämmekö me todellakin millä me makeutamme? Nimi ei nimittäin kerro mitä aine sisältää.

Vaikka tutkijat eivät ole vielä päässeet täysin yhteisymmärrykseen keinomakeiden terveydellisistä vaikutuksista, ovat suomalaiset viranomaiset kuitenkin antaneet neuvon, että kaikkien Suomessa sallittujen keinotekoisten makeutusaineiden käyttö on turvallista, kunhan noudatetaan niiden annosteluohjeita ja enimmäiskäyttösuosituksia.

Enimmäiskäyttömäärä kertoo kuinka paljon keinomakeutusaineita voi syödä turvallisesti päivittäin. Aikuinen voi käyttää nyrkkisääntönä kymmentä makeutusraetta per päivä - aspartaamissa  määrä voi olla paljon suurempikin.

Mistä on pienet rakeet tehty?

Pieni kaksoisnapautus ja juoma on kivan makeaa. Ei siinä paljoa katsella minkä nimistä ainetta tuli kahviinsa laitettua, eikä edes mietitä oliko tämä nyt sitä aspartaamia vaiko sakariinia. Enimmäiskäyttömääräsuositusten vuoksi kyllä kannattaisi. Kovalla kahvinjuojalla tai teeihmisellä suositus saattaa nimittäin ylittyä hämmästyttävänkin helposti.

Canderel-rakeita ja -jauheita ja Pirkka Makeutuspuristeita voi käyttää hiukan enemmän kuin Hermesetas-tuotteita. Canderel-rakeet ja -jauheet ovat aspartaamia kuten on myös Pirkka Makeutuspuriste. Hermesetas Gold -rakeet on tehty aspartaamista ja asesulfaamista. Perinteinen Hermesetas Original-rakeet ovat sakariinia ja Hermesetas-jauhe on tehty sakariinin ja syklamaatin yhdisteestä. Hermesetas Gold-neste sisältää puolestaan sakariinia ja syklamaattia.

Sokerin välttäminen on hyvästä. Sokerissa ei ole mitään terveellistä, mutta samalla kannattaisi myös miettiä olisiko hyväksi välttää myös keinomakeaakin. Ei niissäkään ole mitään terveyttä edistäviä aineita!

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy