Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Miehillä on naisia enemmän vapaa-aikaa
Miehillä on naisia enemmän vapaa-aikaa

Euroopan unionin tilastoviraston Eurostatin tutkimuksen mukaan eurooppalaisella miehellä on enemmän vapaa-aikaa kuin eurooppalaisella naisella. Norjassa ero oli vain kolmisen prosenttia, kun taas Sloveniassa peräti 24 prosenttia.

Samaisen tutkimuksen mukaan suomalaisilla naisilla on päivittäin vapaata reilut neljä ja puoli tuntia, maamme miehillä puolestaan viitisen tuntia.

Ajankäyttötutkimus paljasti myös, että suurin osa vuorokaudesta kulutetaan Nukku-Matin seurassa. Keskiverto eurooppalainen nukkuu jonkin verran yli kahdeksan tuntia päivässä. Televisio puolestaan vie joiltakin eurooppalaisilta melkein puolet heidän vapaa-ajastaan. Suomalaisilta kuluu noin 40 prosenttia luppoajasta olohuoneen nurkassa olevaa laatikkoa tuijottaen.

Koti on perinteisesti ollut naisten ikioma valtakunta, ja tämä näkyy myös Eurostatin tutkimuksessa. Kotitöistä kaupassa käynti ja korjaustyöt näkyvät sopivan enemmän eurooppalaisen miehen hipiälle kuin tiskaus, siivous, ruuanlaitto ja vaatehuolto, jotka melkein automaattisesti jätettiin maassa kuin maassa naisten huoleksi. Tutkimuksessa kävi ilmi, että meillä täällä Suomessa kaikista kotitöistä nainen tekee 63 prosenttia, miehen panoksen jäädessä noin 37 prosenttiin.

Tutkimus suoritettiin vuosina 1998 - 2002. EU-maista siihen osallistuivat Belgia, Saksa, Viro, Ranska, Unkari, Slovenia, Suomi, Ruotsi, Britannia ja Norja.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy