Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Harrastukset pitävät virkeänä
Harrastukset pitävät virkeänä

Harrastusten tiedetään pitävän ihmiset virkeinä - fyysisesti. Mutta uusimpien tutkimustulosten mukaan harrastukset virkistävät myös aivoja paljon enemmän kuin on osattu kuvitella.

Amerikkalaisen, Clevelandissä tehdyn, Alzheimer-potilaisiin kohdistuneen tutkimuksen mukaan suurin osa tähän tautiin sairastuneista oli harrastanut vain ja ainoastaan television katselua.

Tutkijoiden mukaan 20 -60-vuotiaiden aktiviteeteilla on erittäin suuri merkitys vanhuusajan aivojen toiminnassa. Tutkijat jakavat aktiviteetit kolmeen pääryhmään: passiivisiin, fyysisiin ja henkisiin. Näistä passiiviset aktiviteetit, kuten esimerkiksi television katselu, musiikin kuuntelu ja sosiaalisiin tilaisuuksiin osallistuminen, on kaikkein vähiten aivoja stimuloivaa.

Aivojen kannalta seuraavaksi tulivat fyysiset aktiviteetit. Näiden avulla pystytään pitämään keho kunnossa ja myös vaikuttamaan jonkin verran aivojen toimintaan. Dementoitumisen ennaltaehkäisyn kannalta kaikkein palkitsevimmat aktiviteetit löytyivät henkiseltä puolelta kuten esimerkiksi lukemisesta, maalaamisesta, puutöistä, käsitöistä, sukututkimuksesta tai musiikin soittamisesta jollain instrumentilla.

Tutkijoiden mukaan aivoja kannattaa käyttää aina, iästä riippumatta. Mitä passiivisempi ihminen, sitä isompi mahdollisuus dementoitumiseen. Tiedemiesten mukaan oppimista ei saisi koskaan hylätä. Uuden asian - kuten esimerkiksi kielen tai maalaamisen - opettelu on yksi aivoja kaikkein eniten stimuloivimpia asioita.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy