Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Siivoa pakkasella
Siivoa pakkasella

Oikuttelevan luontoneidin mielialat ovat nykyään todella muuttuvaiset. Enää ei voida puhua kunnon talvesta (tai kesästä). Olemme saaneet totutella yhtenä päivänä yhdenlaiseen ilmaan ja toisen toisenlaiseen.

Tänä talvenakin jokainen päivä on ollut erilainen. Milloin loska on kantautunut makuuhuoneeseen asti, milloin pakkanen on puraissut todella kirpeästi ja milloin lumentulo on yllättänyt kaikki töihin lähtijät.

Useat meistä vannovat kyllä tulevansa toimeen ilman kunnon pakkasia ja liian pitkältä tuntuvaa pakkasaikaa, mutta pakkasessa on jotain hyvääkin. Se on mitä erinomaisinta aikaa siivota.

Seuraavan kerran kun ulkolämpömittari näyttää liian kireitä lukemia ja haluaisit vain käpertyä täkin sisälle kuuman kaakaomukin kanssa, kannattaa kuitenkin tarttua harjan ja mattopiiskan varteen ja kiskaista matot, ryijyt, lasten pehmolelut, kodintekstiilit, vuodevaatteet, patjat sekä kaikki villavaatteet ulos pakkaslumeen puhdistumaan.

Pakkanen on mitä oivallisin pöpöntappaja ja pölypunkkien kuristaja. Ulosviedyt tavarat kannattaa jättää ihan reiluksi aikaa pakkaseen. Ne voi jopa peittää pakkaslumella tai niitä voi kieritellä hangessa. Tutkimusten mukaan pölypunkki kuolee vuodevaatteista -18 asteen pakkasessa yhdessä vuorokaudessa ja yli -20 asteen pakkasessa peräti kuudessa tunnissa.

Mutta jos tulossa ei ole kunnon pakkasia, niin kuumakäsittely vuodevaatteille ajaa myös saman tehtävän. Yksi tunti saunassa, kuivassa 60 -asteen lämpötilassa tappaa myös vuodevaatteissa olevat pölypunkit.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy