Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Katupölykausi on alkanut, mutta oireita voidaan helpottaa pitämällä lähiympäristö siistinä
Katupölykausi on alkanut, mutta oireita voidaan helpottaa pitämällä lähiympäristö siistinä

Ilmassa on jo paikoitellen runsaasti katupölyä, jota erityisesti liikenne nostaa ilmaan pikkuhiljaa kuivuvilta kaduilta. Pölyoireita voidaan kuitenkin helpottaa pitämällä lähiympäristö siistinä ja asentamalla ikkunansuodattimet.

Yleensä kevään pölyisimmät päivät ovat maalis-huhtikuun vaihteessa, mutta tänä keväänä pitkittyneen talvikauden johdosta pölyisin aika on vasta tulossa. Pölykausi jatkuu aina toukokuun alkupuolelle saakka, kunnes hiekoitushiekat on siivottu kaduilta pois.
Katupöly voi aiheuttaa terveellä aikuisella ärsytysoireita, kuten nuhaa ja yskää. Astmaatikot ja muut ilmansaasteille herkät ryhmät voivat kokea vakavampia terveyshaittoja.

Oireita voi vähentää pitämällä lähiympäristönsä siistinä sekä asentamalla ikkunoihin suodattimen, joka suodattaa sisään tulevasta tuuletusilmasta siitepölyn, itiöt ja hyönteiset sekä valtaosan katu- ja maantiepölystä.

Piha ja rakennuksen edessä oleva jalkakäytävä kannattaa puhdistaa katupölystä ja hiekasta asfaltille ja karkeille kivipinnoille suunnitellulla ulkoharjalla, jonka vahvat harjakset poistavat hiukkaset ja roskat tehokkaasti ja pölyttämättä.
  

Lähde: Sinituote Oy

 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy