Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Eroon aamuallergiasta
Eroon aamuallergiasta

Syksyn synkän pimeyden sekä talviaikaan siirtymisen myötä yhä useampi meistä on huomannut olevansa paljon aamuallergisempi kuin ennen. Aamuinen olotila on kuin Speden rautakaupan myyjällä - hidas ja erittäin kyllästynyt.

Lämmin sänky tuntuu paljon houkuttelevammalta kuin ajatus uuden päivän aloittamisesta.

Mutta onneksi on olemassa joitakin keinoa huijata mieltä (ja samalla fysiikkaa) innostumaan aamuista ja erityisesti heräämisestä uuteen päivään.

Tieteellisten tutkimusten mukaan meidän kehomme reagoi erittäin voimakkaasti valoon, varsinkin sen puutteeseen. Meillä on elimistössämme Melatoniinia. Tämä Melatoniini säätelee meidän sisäistä vuorokausirytmiämme. Se on elimistön itse tuottamaa hormonia, jonka eritys on suurimmillaan yöllä pimeän aikaan ja pienimmillään päivällä valoisaan aikaan.

Psykologisten tutkimusten mukaan jo pienikin määrä valoa saa aikaan melatoniinin, tämän nk. pimeähormonin, erityksen heikentymistä. Tähän ilmiöön perustuen asiantuntijat suosittelevat jokin makuuhuoneen lampun ajastamista syttymään noin tuntia ennen ylösnousua. He lupaavat, että tämä auttaa heräämistä, että olo on energisempi, positiivisempi ja pirteämpi kuin ilman "valoa" herätessä.

Jos ajastettu valo ei miellytä, niin toinen hyväksi  koettu keino on heti noustua vetää verhot sivuun ja avata tuuletusikkuna. Raikas syksyinen ilma virkistää ja alkavan päivän väistyvä pimeys alkaa haihduttamaan pikku hiljalleen elimistöömme yön aikana tullutta melatoniinipitoisuutta.

Kolmas asiantuntijoiden suosittelema keino on musiikki. Musiikki on musiikkia meidän sielullemme. Musiikin avulla voidaan ohjata suuriakin tunteita. Surullinen ja haikea musiikki pystyy luomaan alavireen, kun taas pirteä ja rytmikäs saa aikaan energisen olon, jolloin kaikki tuntuu sujuvan kuin tanssia.

Tätä musiikin erityisominaisuutta kannattaa hyödyntää varsinkin aamuisin. Käyntiin lähtö sujuu paljon sutjakammin reippaan ja rytmikkään musiikin tahtiin kuin sydänsurujaan valittelevan, pettäjän tietä kulkevan, aina rakkaudessa epäonnistuneen laulun myötä. Ja jos todellakin haluaa ottaa kaiken irti musiikista, niin silloin kannattaa avata suunsa ja laulaa sen mukana koko sydämensä kyllyydestä. Asiantuntijoiden mukaan mukana laulaminen aktivoi aivojemme luovaa osaa ja lisää energisyyttä alkavalle päivälle.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy