Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Siitepölykausi lähestyy – luvassa kevyempi kevät allergiselle!
Siitepölykausi lähestyy – luvassa kevyempi kevät allergiselle!

Hyvä uutinen siitepölyallergisille: koivun siitepölykaudesta ennakoidaan tänä keväänä heikkoa.

Allergia- ja astmaliitto ohjeistaa kuitenkin aloittamaan allergialääkityksen normaalisti, jotta myös oireet pysyvät lievinä.
 

Allergia- ja astmaliiton mukaan herkät saavat oireita vähäisestäkin siitepölymäärästä. Jos siitepöly on aiheuttanut oireita aiemmin, allergialääkitys on syytä aloittaa normaalisti. Jos oireet ovat olleet ajoittaisia, lääkitys aloitetaan harkinnan mukaan. Tyypillisiä oireita ovat jatkuva vesinuha, aivastelu ja hiekkaisuuden tunne silmissä. Allergia voi aiheuttaa myös väsymystä.

Allergialääkkeet ovat turvallisia käyttää, eikä niitä tarvitse välttää sivuoireiden pelossa.

Siitepölyallergian oireita hoidetaan antihistamiinilla, silmätipoilla ja kortisonipohjaisella nenäsuihkeella. Lääkitys aloitetaan parisen viikkoa ennen siitepölykauden käynnistymistä. Kausi ei ole Suomessa vielä alkanut, mutta herkimmät oireilevat jo Keski-Euroopassa kukkivan lepän ja pähkinäpensaan kaukokulkeumista.

Antihistamiinitableteissa on eroja ja siksi itselle tehokkain lääke löytyy kokeilun kautta. Kun löydät itsellesi sopivan lääkkeen, voit hakea sille reseptin ja saat siten lääkkeet jatkossa edullisemmin.

Syksyllä aloitettu siedätyshoito voi jo tepsiä

Jos siitepölyallergia on heikentänyt elämänlaatua, Allergia- ja astmaliitto kannustaa harkitsemaan siedätyshoitoa.

Jos olet aloittanut siedätyshoidon viime syksynä, voit nyt kuulostella oireiden tuloa ennen lääkityksen aloittamista. Siedätyshoito saattaa jo tepsiä ja lääkitykselle ei olekaan tarvetta, Anne Vuorenmaa Allergia- ja astmaliitosta toteaa.

Viime vuonna koivun siitepölykausi oli allergisille poikkeuksellisen raskas. Allergia- ja astmaliitto iloitsee nyt Metsäntutkimuslaitokselta saamastaan tiedosta, että tämän kevään pitäisi olla koivun siitepölyjen osalta kevyempi.

Lähde: Allergia- ja astmaliitto


 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy