Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Harrastukset auttavat masennukseen
Harrastukset auttavat masennukseen

Tutkimusten mukaan 15% aikuisväestöstä kärsii masennuksesta jossain elämänsä vaiheessa. Prosenttiluku tuntuu hämmästyttävän suurelle ja suorastaan masentavalle. Mutta hyvä uutinen on, että masennusta vastaan voidaan taistella, masennuksen voi murtaa ennen kuin se tekee tuhojaan ja asettuu aloilleen.

Amerikkalaiset psykologit ovat löytäneet joitakin hyvin yksinkertaisia taisteluvälinettä masennusta vastaan.

Heidän mukaansa 30 minuutin päivittäinen, reipas kävelylenkki, säännöllinen unirytmi tarpeeksi pitkällä yöunella ja hyvä stressinhallintatekniikka ovat erittäin tärkeitä tekijöitä masennuksen estossa, mutta näiden kolmen asian lisäksi tiedemiehet tähdentävät harrastusten virkistävää vaikutusta.

Harrastamalla ja viettämällä älyllisesti virkeää elämää pystytään torjumaan mm. yksinäisyyden mukanaan tuomaa masennusta ja mielialan muutoksia. Harrastukset antavat aivoille muutakin ajateltavaa kuin oman elämän sulkeutuneet ja ahdistavat ympyrät.

Mutta valitettavasti pelkästään näillä keinoilla ei nosteta ketään vuosia kestäneestä, pitkäaikaisesta ja syvästä masennuksesta. Nämä keinot ovat vain normaalissa henkisessä tilassa olevan henkilön työvälineitä masennusta vastaan.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy