Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Suomalaisten kolesteroli- ja verenpainearvot kääntyneet nousuun
Suomalaisten kolesteroli- ja verenpainearvot kääntyneet nousuun

Äskettäin julkistetut Finravinto-tutkimuksen tulokset eivät yllättäneet. Hyvä kehitys ruokatottumuksissa on pysähtynyt.

Kovan rasvan, kuten voin ja voi-kasviöljylevitteiden, sekä suolan käyttö on lisääntynyt. Suomalaisten kolesteroli- ja verenpainearvot ovat kääntyneet nousuun.
 

Yksi elämä -järjestöt, Aivoliitto, Diabetesliitto ja Sydänliitto, ymmärtävät täysin ihmisten hämmennyksen ja epätietoisuuden nykyisessä ristiriitaisten terveysviestien maailmassa. Kuluttajan pitäisi saada parempaa tietoa ruoan ravitsemuksellisesta laadusta. Ravitsemussisältöön ei viitata ruoan markkinoinnissa juuri lainkaan nykyisin.

Hifistellyt mielikuvat aitoudesta ja suomalaisuudesta liitetään ruoan mainonnassa vahvasti terveellisyyteen riippumatta siitä, onko se ravintosisällön kannalta perusteltua tai perusteetonta. Markkinoinnin ja mainonnan pitäisi auttaa enemmän käytännöllisen, edullisen ja tavallisen terveyttä edistävän ruoan ostamisessa ja valmistamisessa hifistelyn sijaan.

Aivoliitto, Diabetesliitto ja Sydänliitto ovat kuluvan vuoden aikana selvittäneet suomalaisten käsityksiä luotettavan terveystiedon lähteistä sekä terveellisten elintapojen noudattamisen helppoudesta. Kuluttajan hämmennys terveellisestä syömisestä on tullut näissä selvästi esiin. Ihmiset kyllä haluavat pitää itsestään hyvää huolta, mutta enemmistön mielestä terveellisen ruokavalion noudattaminen on vaikeaa. Usein terveellisten elintapojen noudattamisen esteeksi koetaan ajan tai rahan puute. Moni 25–49-vuotias tinkii jatkuvasti liikunnasta, kunnollisesta syömisestä ja yöunesta. Ihmisten on myös vaikea erottaa, minkä tahon välittämä tieto on luotettavaa, ja tiedon saattaminen osaksi arjen toimintaa tuottaa ongelmia.

Lähde: Diabetesliitto
 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy