Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Siitepölykausi on jo alkanut
Siitepölykausi on jo alkanut

Jokavuotinen siitepölykausi on jo alkanut. Koivun kukinta on parhaillaan menossa Etelä-Suomen länsiosissa, Pirkanmaalla, Satakunnassa, Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla sekä Kaakkois-Suomessa.

Etelä- ja Keski-Suomessa kukkivat puolestaan pajut ja haapa.

Maamme ihanimmat vuodenajat, kevät ja kesä, eivät ole helppoja siitepölyallergisille. Keväällä he kärsivät lehtipuiden kukinnoista, kesällä heinäkasveista ja loppukesällä allergiaa aiheuttaa pujo. Tämän lisäksi monet siitepölyallergikot saavat oireita myös ruoka-aineista.

Peräti kolmannes suomalaisista kärsii jonkinlaisesta allergisesta nuhasta. Allergisen nuhan oireita ovat nenän kutina, tukkoisuus, aivastelu ja vesinuha sekä silmien punoitus, kutina ja vetisyys. Kaikkein yleisin allergian aiheuttaja on siitepöly.

Siitepölyallergian hoito

Siitepölyallergia pystytään pitämään kurissa oikealla lääkehoidolla. Lieviin oireisiin voidaan käyttää apteekista ilman reseptiä saatavia antihistamiinitabletteja, silmätippoja ja nenäsuihkeita. Pahimpien oireiden kanssa kannattaa aina kääntyä lääkärin puoleen.

Kaikki oireet, lievätkin, kannattaa hoitaa aina, sillä pitkittyessään ne saattavat pahentua.

Lääkehoidon lisäksi siitepölyallergisen tulisi huolehtia erittäin hyvin kotiympäristönsä pölyttömyydestä ja helppohoitoisuudesta, sillä vaikka siitepölyä aiheuttavat kasvit ovatkin ulkona, kulkeutuu niistä lähtevää pölyä myös sisällekin.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy