Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Oletko itikkamagneetti?
Oletko itikkamagneetti?

Tuntuuko sinusta, että olet itikoiden suosiossa, että menitpä minne tahansa ja kenen kanssa tahansa, nämä inisevät verenimijät ovat juuri sinun kimpussasi, laskeutuen synkkänä pilvenä juuri sinun - ei kenenkään muun - iholle?

Ovatko jotkut meistä itikkamagneetteja vai onko se vain tuskaista kuvittelua verenhimoisen ininän keskellä?

Yhdysvaltalaisten tutkijoiden mukaan tästä on harha ja kuvittelu kaukana. Jotkut meistä todellakin vetävät muita enemmän itikoita puoleensa. Ja tällä puoleensa vetävyydellä ei ole mitään tekemistä ulkonäön kanssa. Eikä tämä ole edes sukupuolikysymys, vaikka verta kuppaavat inisijät sattuvatkin olemaan kaikki naaraita. Tässä on kysymys pelkästä kemiasta, hajuista ja eritteistä.

Itikoiden mielestä jotkut meistä ihmisistä erittävät muita "ihanampia" tuoksuja. Tiedemiesten mukaan tällä yhdellä ihmisellä kymmenestä erittyy iholle muita enemmän steroideja, kolesterolia tai aineenvaihdunnasta peräisin olevaan typpipitoista virtsahappoa.

Ovatko muut sitten "turvassa"?

Jos seurueessa on yksi steroideja, kolesterolia tai virtsahappoa runsaasti iholleen erittävä henkilö, saavatko muut sitten olla itikoilta täysin rauhassa? Valitettavasti ei. Myös hiilidioksidi vetää itikoita puoleensa ja me kaikki tuotamme hengittäessämme hiilidioksidia.

Itikat tunnistavat kaikenlaisen hiilidioksidin pitemmänkin matkan päästä. Amerikkalaisten tutkijoiden mukaan itikat voivat haistaa ateriansa jopa 50 kilometrin päähän. Tässä isokokoiset ihmiset ja raskaana olevat naiset ovat heikommassa asemassa kuin muut, sillä he tuottavat muita enemmän hiilidioksidia.

Amerikkalaisten tutkijoiden mukaan paras keino välttää itikoita ulkona on pysyä paikoillaan ja välttää hikoilemista sekä raskasta hengitystä. Liike, lämpö ja niiden aiheuttama hiki sekä hengästymisessä erittyvä hiilidioksidi ovat parasta mainosta itikoille. Siis liikkumatta ja hikoilematta - kesätöitä vieroksuvasta tämä varmasti on mitä erinomaisin neuvo.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy