Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Naisten kannattaa harrastaa liikuntaa - se pienentää rintasyöpäriskiä
Naisten kannattaa harrastaa liikuntaa - se pienentää rintasyöpäriskiä

Amerikkalaisen tutkimuksen mukaan naisten kannatta harrastaa liikuntaa, se pienentää rintasyöpäriskiä.

Seattlessa, Washingtonissa tehdyssä tutkimuksessa todetaan, että reipas, tunnin tai kahden viikoittainen kävelylenkki auttaa pienentämään vanhempien naisten rintasyöpäriskiä melkein 20%. Tiedemiehet huomasivat myös, että riski sairastua rintasyöpään pieneni jopa niillä, jotka olivat saaneet hormonikorvaushoitoa vaihdevuosiongelmiinsa.

Fred Hutchinsonin syöpätutkimuskeskuksen mukaan liikunta todennäköisesti auttaa elimistöä vastustamaan rintasyöpää, mutta - tiedemiehet korostavat tätä - valitettavasti sekään ei pysty täysin poistamaan mahdollisuutta sairastua siihen.

Tutkimuksessa huomattiin myös, ettei naisten harrastaman liikunnan tarvitse olla raskasta, jotta siitä olisi terveydellistä hyötyä. Ei edes silloin, vaikka se alkaisi vanhemmalla iällä. Kävely maltillisella vauhdilla, uiminen ja pyöräily ovat esimerkkejä iäkkäämmille naisille hyödyllisistä ja helpoista liikuntamuodoista.

Tässä Seattlessa tehdyssä, viisi vuotta kestäneessä tutkimuksessa keskityttiin hormonikorvaushoidon aiheuttamiin negatiivisiin vaikutuksiin: rintasyöpään, sydänkohtaukseen ja halvaukseen. Tutkimukseen osallistui 74 171, iältään 50 - 79-vuotiasta naista.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy