Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Nettiryhmä auttaa äitejä eroon päihteistä
Nettiryhmä auttaa äitejä eroon päihteistä

Päihteitä käyttäville äideille käynnistyy Päihdelinkissä toimiva keskusteluryhmä, joka auttaa äitejä vähentämään tai lopettamaan kokonaan päihteiden käytön.

Ryhmässä jaetaan kokemuksia siitä, millaista on olla äiti tai odottava äiti, jolla on ongelmia alkoholin, huumeiden tai lääkkeiden päihdekäytön kanssa.
 

Nettiryhmä antaa äideille tai raskaana oleville naisille mahdollisuuden käsitellä omaa suhdettaan äitiyteen ja päihteisiin. Äitiryhmässä voi keskustella samanlaisessa tilanteessa olevien kanssa. Ryhmässä keskustellaan tavallisista arjen iloista ja suruista, parisuhteesta, harrastuksista tai mieltä askarruttavista asioista. Ryhmissä on ollut päihteidenkäytön eri vaiheissa olevia äitejä. Kun yksi miettii, miten saisi päihdekäytön katkaistua, toisella saattaa olla jo toipuminen käynnissä. Ryhmässä voi asettaa omia tavoitteita päihteiden käytölle. Äidit ovat jakaneet keskenään päihteettömyyden haasteita ja kannustavat toisiaan avun hakemiseen.

Ryhmään ilmoittautuminen tapahtuu Päihdelinkin kautta: www.paihdelinkki.fi. Syksyn ryhmä alkaa 10.9.

Äitien nettiryhmä kokoontuu aina syksyisin ja keväisin. Syyskuussa alkava ryhmä kokoontuu Päihdelinkin suljetulla keskustelupalstalla syys-joulukuun välisenä aikana. Ryhmään voivat osallistua raskaana olevat ja eri-ikäisten lasten äidit. Ryhmässä on mukana kaksi ohjaajaa, jotka tarjoavat ammattimaista tukea. He ovat vauvalähtöisen päihdekuntoutuksen ammattilaisia Ensi- ja turvakotien liiton Pidä kiinni® - hoitojärjestelmän yksiköistä eri puolilta Suomea. Keskusteluryhmä on luottamuksellinen ja täysin suljettu ryhmän ulkopuolisilta. Ryhmäläisiä ja ohjaajia sitoo vaitiolovelvollisuus ryhmän asioista. Toiminnasta vastaavat Ensi- ja turvakotien liitto ja A-klinikkasäätiö.

Lähde: Ensi- ja turvakotien liitto
 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy