Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Ei oppi ojaan kaada - aikuistakaan
Ei oppi ojaan kaada - aikuistakaan

Nyt kun Suomen kouluissa on veisattu suvivirttä, moni aikuinen on muistellut kaiholla omia, jo menneitä kouluvuosiaan ja silloin koettua uuden asian oppimisen riemua. Mutta onneksi oppimista ei ole rajoitettu vain keskenkasvuisille. Se ei kaada ojaan- aikuistakaan.

Oppiminen ja opiskeleminen on hyväksi meille kaikille, ikään ja sukupuoleen katsomatta. Juuri niin kuin fyysinen rasitus vahvistaa meidän ruumistamme, niin psyykkinen jumppahetki pitää mielemme terävänä ja vilkkaana.

Oppimisen ja älyllisen stimulaation tärkeyttä ei voida kiistaa. Se on todistettu tieteellisesti ja vieläpä useaan kertaan. Nämä lukuisat tutkimustulokset nimeävät läpi elämän jatkuvan opiskelemisen vireyden ja mentaalisen terveyden yhdeksi tärkeimmäksi peruspilariksi. Meidän aivomme toimivat paremmin ja pitempään, kun me käytämme niitä ja voimistelutamme niitä antamalla niille jatkuvasti uutta opittavaa, oli se sitten uuden kielen oppimista tai vaikka vain ristisanatehtävien ratkomista.

On kuitenkin hyvä muistaa, että iän myötä meidän tapamme oppia muuttuu. Emme enää pysty omaksumaan uusia asioita yhtä nopeasti ja vaivattomasti kuin nuorempana ja lyhytaikainen muistimmekin takkuilee hieman, mutta näistäkin pienistä esteistä huolimatta uuden oppiminen onnistuu ja onnistuu jopa erinomaisesti.

Meillä täällä Suomessa kukaan ei voi piiloutua sen tekosyyn taakse, ettei hänellä ole mahdollisuuksia, että kyllä hän haluaisi, mutta kun ei ole mitään tarjolla. Useimmilla Suomen paikkakunnilla on mm. Kansalaisopistoja, jotka tarjoavat aikuisille suunnattua opetusta niin kielissä, taiteissa, tietotekniikassa, liikunnassa, kodinhoidossa kuin jopa saaristomereilyssäkin. Tämän lisäksi monet yliopistot tarjoavat internetin välityksellä avointa yliopistokoulutusta kaikille kiinnostuneille.


Kymmenen vihjettä mielenvireyden ylläpitämiseksi
Kirjoittaudu jollekin kurssille
Lue säännöllisesti
Pidä päiväkirjaa
Käy konserteissa, teatterissa ja taidenäyttelyissä
Liity johonkin harrastuspiiriin
Kehitä jotain taiteellista kykyäsi
Opeta muita
Älä vieroksu uutta teknologiaa. Opettele käyttämään tietokonetta.
Kirjoita säännöllisesti kirjeitä tai emaileja ystävillesi
Liiku säännöllisesti

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy