Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Luovutetuilla siittiöillä tehdyt hedelmöityshoidot kasvussa
Luovutetuilla siittiöillä tehdyt hedelmöityshoidot kasvussa

Aloitettujen hedelmöityshoitojen määrä kasvoi vuosina 2010–2011 huomattavasti. Ennakkotietojen mukaan vuonna 2011 tehtiin runsaat 14 900 hedelmöityshoitoa, mikä on 10 prosenttia enemmän kuin vuonna 2009.

Erityisen suurta kasvu on ollut luovutetuilla siittiöillä tehdyissä hoidoissa (lisäystä 25 % vuodesta 2009). Kaikkiaan noin 15 prosenttia hedelmöityshoidoista tehdään luovutetuilla sukusoluilla.
 

Vuonna 2007 voimaantullut hedelmöityshoitolaki ei näytä aiheuttaneen pitkäaikaista luovutetuilla sukusoluilla tehtyjen hoitojen määrän vähenemistä. Vuosina 2010 ja 2011 tehtiin enemmän luovutushoitoja kuin lainsäädäntöä edeltävinä vuosina.

Kasvua selittänee muun muassa uuden lainsäädännön sisällön ja vaatimusten tuntemuksen parantuminen. Käytäntöjen selkeydyttyä erityisesti sperman luovuttajia on ollut tarjolla aikaisempaa enemmän. Lähes kaikki luovutetuilla sukusoluilla hoitoja tekevät klinikat hankkivat kuitenkin luovutettuja siittiöitä kotimaisten luovuttajien lisäksi myös ulkomailta, pääasiallisesti Tanskasta.

Lähde. THL

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy