Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Monen lapsen yksinäisyys kärjistyy kesällä
Monen lapsen yksinäisyys kärjistyy kesällä

Monen lapsen ja nuoren kesä voi olla yksinäinen, kun koulu päättyy ja kaverit lähtevät kesälaitumille.

Jos vanhemmat ovat töissä, eikä lapsella ja nuorella ole paikkaa, missä viettää aikaa, yksin olo voi käydä ahdistavaksi.  Mielenterveysseura korostaa, että aikuisten tehtävänä on huolehtia siitä, että lapsilla ja nuorilla on kesälläkin mielekästä tekemistä.
 

Tekemisen ei tarvitse olla erityistä. Lapsille ja nuorille riittää, että heidän kanssa viettää aikaa yhdessä ja tarjoaa turvallisen ympäristön. Aikuisten kuuluu tukea lapsia ja nuoria. Tämä unohtuu liian usein nykypäivän hektisessä kilpailuyhteiskunnassa.

Suomen Mielenterveysseura perää myös muiden aikuisten kuin lasten omien vanhempien vastuuta. Myös naapurin lapsen perään voi katsoa pihapiirissä samalla kun huolehtii omista lapsistaan.

Koululaisten kauan odottamaa ja ansaittua koulujen päättymisviikonloppua juhlitaan tänäkin vuonna ympäri maata railakkaissakin tunnelmissa. Mielenterveysseura peräänkuuluttaa aikuisten vastuuta juhlinnasta. Aikuisten on katsottava, etteivät alaikäiset eivät käytä alkoholia ja kasvattajat tietävät, missä lapset ja nuoret viettävät aikaansa.

Aikuisten pitää huolehtia lasten ja nuorten vapaa-ajan turvallisuudesta. Vanhempien on syytä muistaa, että on ok. olla kiinnostunut omien lastensa ja nuortensa sekä heidän kavereidensa juhlinnasta. On myös teroitettava nuoren mieleen, että kaveria saa jättää yksin.

Lähde: Suomen Mielenterveysseura
 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy