Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Uudet eurooppalaiset sydäntautien ehkäisysuositukset on julkaistu
Uudet eurooppalaiset sydäntautien ehkäisysuositukset on julkaistu

Euroopan kardiologiseuran (ESC) ja muiden eurooppalaisten sydänjärjestöjen yhteistyönä laaditut sydän- ja verisuonitautien ehkäisysuositukset on julkaistu.

Ensimmäiset suositukset ilmestyivät vuonna 1994. Nyt julkaistiin suositusten viides, ajanmukaistettu versio.
 

Suositukset sisältävät uuden näytönasteen arviointimenetelmän, joka ottaa paremmin huomioon ennaltaehkäisevien elintapojen merkityksen. Perinteinen, edelleen uuden arviointimenetelmän rinnalla käytetty, näytönasteen arviointi perustuu satunnaistettuihin tutkimuksiin, jotka ovat välttämättömiä lääkehoidon arvioinnissa, voi yksinään käytettynä liikaa suosia lääkkeisiin turvautumista.

Terveyttä edistävät elintavat ja ohjearvot ovat ennallaan: tupakoimattomuus, vähintään puoli tuntia liikuntaa viitenä päivänä viikossa, terveellinen ruoka, normaalipaino, verenpaine alle 140/90 mmHg, kokonaiskolesteroliarvo alle 5 mmol/l, normaali sokeriaineenvaihdunta ja liiallisen stressin välttäminen.

Resurssit kohdennettava eniten tarvitseviin


Kuten suositusten edellisessä versiossa, tehostettu yksilökohtainen elintapaohjaus ja tarvittaessa lääkehoito perustuvat riskinarvioon. Selvitykset ovat osoittaneet, että suurimmassa riskissä olevien ja jo sairastuneiden riskitekijöiden hoidossa on suuria puutteita. Sepelvaltimotautia sairastavista tupakoitsijoista vain puolet lopettaa polttamisen. Sairastuneista joka kolmas liikkuu riittävästi, joka viides on normaalipainoinen, puolet saavuttaa verenpaineen ja kolesterolin suositusrajat.

Lähde: Suomen Sydänliitto ry
 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy