Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Astman aiheuttamia sairaalapäivä on liikaa
Astman aiheuttamia sairaalapäivä on liikaa

Allergia- ja astmaliiton mukaan astma aiheuttaa 15 000 sairaalapäivää vuodessa.

Liitto pitää tilannetta huolestuttavana. Hoito, lääkkeet ja tieto ovat kaikkien saatavilla. Silti astman aiheuttamien päivystyskäyntien määrä on kasvussa.
 

Allergia- ja astmaliiton mukaan lisääntyneet päivystyskäynnit ovat merkki siitä, että astman hoito ei ole hallinnassa. Liitto peräänkuuluttaa valppautta niin terveydenhuollolta kuin potilailta itseltään.

Puolet astmaatikoista ei käytä astmalääkkeitä ohjeiden mukaisesti. Lääkitykseen perehtyminen ja oireiden tunnistaminen vähentäisi päivystyskäyntejä. Neuvoja on saatavilla terveydenhuollosta, apteekeista ja paikallisista allergia- ja astmayhdistyksistä.

Allergia- ja astmaliitosta kerrotaan, että allergia ja astma kulkevat usein käsi kädessä. Valtaosa astmaa sairastavista lapsista on myös allergisia. Aikuisista astmaatikoista puolet on allergisia. Siksi allergian hoito tukee usein myös astman hoitoa ja ennaltaehkäisyä.

Pitkäkestoinen nuha saattaakin olla flunssan sijasta allergista nuhaa. Jos allerginen nuha jää hoitamatta, se johtaa usein astmaan. Siksi nuhaan pitää puuttua ajoissa.

Liikunta ennaltaehkäisee astman pahenemista

Astma on usein perinnöllinen sairaus. Kuitenkin sen puhkeamiseen voidaan vaikuttaa terveellisillä elämäntavoilla.

Säännöllinen liikunta ennaltaehkäisee astmaoireita. Kunnon kohentuessa hengittäminen helpottuu muutenkin. Toisaalta liikunta ehkäisee myös ylipainoa, joka vaikuttaa astmaatikon hyvinvointiin.

Lähde: Allergia- ja Astmaliitto
 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy