Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Puolet Suomen kunnista savuttomia työpaikkoja
Puolet Suomen kunnista savuttomia työpaikkoja

Kaikkiaan 166 kuntaa on julistautunut savuttomiksi työpaikoiksi. Yhteensä 40 kuntaa valmistelee savuton kunta -päätöstä. Kuntaliiton kyselyyn savuttomuudesta vastasivat kaikki Manner-Suomen kunnat ja 12 Ahvenanmaan kuntaa.

Savuttomia kuntia on nyt 60 enemmän kuin vuotta aiemmin. Vuonna 2010 savuttomia kuntia oli 86 ja vuonna 2009 vain 32.
 

Eniten savuttomia kuntia on Pohjois-Savossa, jonka kaikki 20 kuntaa ovat savuttomia.  Etelä-Savon 11 kunnasta 9 on savuttomia ja Mikkeli valmistelee päätöstä.

Vähiten savuttomaksi julistautuneita kuntia on edelleen Pirkanmaalla. Pohjois-Karjalan, Kainuun, Pohjois-Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien kunnista vain harva on julistautunut savuttomaksi työpaikaksi.

Suurista kaupungeista esimerkiksi Helsinki, Espoo, Vantaa, Oulu, Lahti, Kuopio ja Pori ovat savuttomia. Turussa päätös on valmisteilla.

Savuttomat työpaikat ovat jatkoa jo toteutetuille tupakoinnin rajoituksille. Suomessa, Euroopassa, kehittyneissä maissa ja koko maailmassa pyritään ajan myötä savuttomuuteen. Kunnat ja kuntayhtymät ovat osaltaan tukemassa tätä kehitystä ja toimivat esimerkkeinä muille työyhteisöille.

Erittäin tärkeää on, että oppilaitokset ovat muuttuneet savuttomiksi. Terveydenhuollon opiskelijat toivottavasti näyttävät omalla tupakoimattomuudellaan mallia muille.

Lähde: Suomen Kuntaliitto
 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy