Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Käsien tehopesu vedellä ja saippualla vähensi toimistotyöntekijöiden infektiotauteja
Käsien tehopesu vedellä ja saippualla vähensi toimistotyöntekijöiden infektiotauteja

Käsien huolellinen ja usein toistettu pesu vedellä ja saippualla vähensi toimistotyöntekijöiden infektiotautijaksoja lähes 17 prosenttia.

Tehopesu vähensi sekä hengitysteiden että ruuansulatuskanavan infektioita.
 

Käsienpesun lisäksi toimistotyöntekijöitä opastettiin aivastamaan ja yskimään hihaan eikä kämmeneen. Yhdessä käsien saippua-vesipesun kanssa tämä vähensi infektiojaksoja keskimäärin yhdellä vuodessa eli kuudesta tautijaksosta viiteen. Tutkimuksen verrokkiryhmä käytti käsienpesuun alkoholipitoista käsihuuhdetta. Tässä ryhmässä infektiojaksoja oli vuoden aikana hieman enemmän eli keskimäärin 5,6.

Sen sijaan käsihygienian parantaminen ei vaikuttanut työstä poissaoloihin. Tämä voi johtua siitä, että suuri osa työntekijöistä kertoi menevänsä töihin flunssaisena ja vatsaoireisena, ”jos vain pystyy”.

Tutkimus vahvistaa, että perinteinen saippua-vesipesu torjuu tehokkaasti infektioita. Se osoittaa myös, että hyvääkin hygieniaa voidaan vielä parantaa kampanjoinnilla.

Tutkimus oli ensimmäinen toimistoissa toteutettu käsihygieniatutkimus Suomessa. Se alkoi tammikuussa 2009 ja päättyi toukokuussa 2010. Tähän ajankohtaan osunut sikainfluenssa ja sen torjumiseksi käynnistetty kansallinen käsihygieniakampanja lisäsivät myös tutkimukseen osallistuneiden työntekijöiden käsienpesua. Verrokkiryhmän infektiojaksot vähenivät pandemian aikana ja sen jälkeen vesi-saippuapesuryhmän tasolle.

Lähde: THL
 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy