Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Gefilus® ylläpitää vatsan hyvinvointia
Tasapainoisella ruoansulatuskanavan bakreeristolla on keskeinen osuus jokapäiväisessä hyvinvoinnissamme. Kannamme mukanamme noin kilon verran bakteerimassaa, joka osallistuu ravinnon hajottamiseen ja vaikuttaa suolen limakalvon kautta vastustuskykymmme muodostumiseen. Terveen ruoansulatuskanavan bakteeriston koostumus pysyy yksilöllisesti melko samanlaisena, muuttuen vain hieman ravinnon koostumuksen muuttuessa. Suolistotulehduksissa bakteerien määräsuhteissa tapahtuu muutoksia, suolen limakalvon kunto huononee ja sitä suojaavan liman tuotanto häiriintyy. Suolinukka saattaa rikkoutua ja suolen limakalvo muuttua liian läpäiseväksi.
Hapanmaitovalmisteilla on perimätiedon mukaan vatsaa ja suolistoa hoitava vaikutus. Nykyinen ravitsemus- ja lääketieteellinen tutkimus on voinut vahvistaa näitä käsityksiä. Gefilus®-tuotteissa käytetään Lactobacillus GG -maitohappobakteeria, jonka tehosta on olemassa eniten tieteellistä näyttöä. Se on maitohappobakteeri, joka pysyy hengissä suoliston olosuhteissa ja asettuu osaksi ihmisen normaalia bakteeristoa. Gefilus®-tuotteiden säännöllinen nauttiminen ylläpitää ruoansulatuskanavan vastustuskykyä ja lisää "hyvien bakteerien" määrää suolistossa. Lactobacillus GG ohjaa ruoansulatuskanavan aineenvaihduntaa suotuisaan suuntaan ja auttaa haitallisten yhdisteiden tuhoamisessa. Tutkimuksissa on myös todettu, että Gefilus®-jogurtti vähentää ummetuksen lievittämiseen käytetyn ruisleivän aiheuttamia ilmavaivoja.

Gefilus® vatsavaivojen ennalta ehkäisyyn

Antibioottihoitojen sivuvaikutuksina saattaa esiintyä vatsakipuja ja ripulia. Lactobacillus GG:n on todettu vähentävän merkittävästi antibioottien sivuvaikutuksia sekä lapsilla että aikuisilla. On myös osoitettu, että Lactobacillus GG normalisoi ruoansulatuskanavan bakteeristoa lääkehoidon aikana. Ylläpitämällä tasapainoista bakteeristoa voidaan ehkäistä antibioottiripulin muuttumista pitkäkestoiseksi ripuliksi.
Muuttuva ruokavalio ja uusien bakteerikantojen kohtaaminen johtaa ulkomaanmatkoilla joskus kiusallisiin vatsan oireiluihin. Ehdottomasti tärkein turistiripulin ennalta ehkäisy on hygieniasta huolehtiminen ja siistien ruokapaikkojen valinta. Maitohappobakteereilla voidaan varmistaa vatsan vastustuskykyä. Lactobacillus GG:llä on vähennetty turistiripulia puoleen: GG-ryhmässä 3,9 %, verrokkiryhmässä 7,4 %, matkakohteet Aasiassa, Afrikassa, Etelä- ja Keski-Amerikassa, Lähi-Idässä ja Intiassa.

Gefilus® vatsavaivojen hoitoon

Ylivoimaisesti yleisin lastenripulin aiheuttaja länsimaissa on rotavirus. Lactobacillus GG:n teho akuutin ripulin hoidossa on osoitettu sekä kotimaisissa että ulkomaisissa tutkimuksissa. Yleensä ripulin kesto lyhenee puoleen, kun Lactobacillus GG:tä aletaan nauttia heti oireiden ilmaannuttua. Italialaisessa tutkimuksessa ripulin kesto oli kuusi päivää ilman Lactobacillus GG:tä, mutta GG-ryhmässä kolme päivää. Vastaavasti kotimaisissa tutkimuksissa ripulin sairaalahoito on lyhentynyt puoleen Lactobacillus GG:tä annettaessa. Lactobacillus GG:n tiedetään lisäävän vasta-aineiden muodostusta infektion aikana, vähentävän virusten erittymistä ja estävän uusintainfektioita.

Gefilus® ruoka-allergiaan

Maidolle altistuminen on yleensä lapsen ensimmäinen ruoka-aineallergian ilmenemismuoto Suomessa, onhan lehmänmaidon valkuainen lapsen ensimmäinen vieras valkuaisaine. Tavallisesti ruoka-aineallergiaa hoidetaan kyseisen ruoka-aineen välttämisellä. Osana välttämishoitoa on todettu, että Lactobacillus GG vaimentaa allergista tulehdusreaktiota suolistossa ja vähentää atooppista ihottumaa. Se siis toimii todellisena tasapainottajana, tehostaen vastustuskykyä infektioissa ja vaimentaen väärille raiteille suuntautunutta puolustusjärjestelmää allergiassa.

Teksti: Laura Luoma, Valio
Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy