Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Kuivaihoisen kutinakausi lähestyy
Kuivaihoisen kutinakausi lähestyy

Atooppinen tai muuten kuiva iho oireilee voimakkaimmin talviaikaan, koska talvi-ilma on kuiva.

Ihoa kannattaa hoitaa  jo ennen talven tuloa. Suomalaisista 10 - 20 % potee atooppista ihottumaa.
 

Sietämätön kutina on tyypillinen atooppisen ihon oire. Rakkulat ja ihon halkeilu saattavat myös kieliä atopiasta. Raapiminen pahentaa tilannetta. Läpsyttely ja kylmä pyyhe sen sijaan voivat lievittää kutinaa.

Päivittäinen ja riittävän runsas rasvaus ehkäisee atooppisia oireita. Kun ihottuma pahenee, sitä rasvataan perusvoiteella kahdesti päivässä. Kutinaan voi kokeilla myös antihistamiinitabletteja. Pehmeät, sileät ja hengittävät materiaalit ovat sopivimpia atooppiselle iholle. Karheat tekstiilit sen sijaan ärsyttävät.

Vesi ei kuivata

Iholle jäävä hiki ärsyttää ja pahentaa ihottumaa. Yleisen, mutta väärän käsityksen mukaan vesi kuivattaisi ihoa. Päivittäinen suihku haalealla vedellä on hyväksi kuivalle ja ärtyneelle iholle. Haalea suihku vähentää iholla olevien bakteerien määrää. Uiminenkin käy kuivan ihon hoidoksi.

Suihkusaippuan sijaan ihon voi pestä perusvoiteella. Myös mieto saunominen hellii ihoa.

Jos ihosi tulehtuu laajasti, käänny lääkärin puoleen. Tulehdusoireita ovat mm. kuumotus, punoitus ja nesteitä tihkuvat näpyt. Lääkärille on toki aihetta mennä silloinkin, kun ihottuma ei taltu kotihoidolla.


Lähde: Allergia- ja Astmaliitto
 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy