Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Yli miljoonalla suomalaisella on nyt eurooppalainen sairaanhoitokortti
Yli miljoonalla suomalaisella on nyt eurooppalainen sairaanhoitokortti

Eurooppalainen sairaanhoitokortti on Suomessa sairausvakuutetun oikeus, jonka hyödyntämiseen Kela haastoi suomalaiset tammikuussa.

Yli 300 000 suomalaista on tilannut eurooppalaisen sairaanhoitokortin Kelasta vuoden 2011 aikana.
 

Suomessa sairausvakuutetut ovat oikeutettuja saamaan lääketieteellisesti välttämätöntä sairaanhoitoa julkisessa terveydenhuollossa, kun he matkustavat EU- tai Eta-valtioissa tai Sveitsissä. Oikeus hoitoon osoitetaan eurooppalaisella sairaanhoitokortilla, jonka voi tilata ilmaiseksi Kelasta.

Asiakas itse maksaa hoidosta vain asiakasmaksun. Sairaanhoidon todellisista kustannuksista vastaa Suomen valtio.

Eurooppalaisella sairaanhoitokortilla pääsee hoitoon myös, jos pitkäaikaissairaus aiheuttaa matkalla akuuttia hoidontarvetta tai jos tarvitsee hoitoa raskauden tai synnytyksen vuoksi. Vakavissa tapauksissa eurooppalainen sairaanhoitokortti on erityisen tärkeä.

Yksityisillä lääkäriasemilla ei aina voida hoitaa kaikkia tilanteita, esimerkiksi sydänkohtausta tai aivohalvausta. Mitä vaikeampi hoidontarve on kyseessä, sitä kalliimmaksi se yleensä tulee. Ilman eurooppalaista sairaanhoitokorttia potilas voi joutua maksamaan hoidon todellisen kustannuksen itse.

Tuntematonta oikeutta pitää markkinoida

Vuonna 2009 suomalaiset tekivät ulkomaille 3,6 miljoonaa vähintään yhden yön vapaa-ajanmatkaa. Eniten matkoja tehtiin Viroon ja toiseksi eniten Espanjaan. Kolmanneksi suosituin kohdemaa oli Ruotsi. Kaikissa näissä suosikkimaissa käy eurooppalainen sairaanhoitokortti.


Lähde: Kela
 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy