Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Imetys puheeksi jo raskausaikana
Imetys puheeksi jo raskausaikana

Raskauden aikana aloitettu imetysohjaus lisää imetystä ja tukee varhaista vuorovaikutusta.

Imetysohjauksen tavoitteena on motivoida tulevia vanhempia imetykseen sekä tarjota käytännönläheistä tietoa siitä, miten imetys onnistuu. Myös lapsen isä on tärkeä huomioida raskaudenajan imetysohjauksessa, sillä hän on usein äidin tärkein tukija.

Imetysohjausta annetaan tällä hetkellä äitiysneuvoloissa vaihtelevasti. Tänään alkavan Pohjoismaisen imetysviikon teemana on ”Puhu imetyksestä”.

Neuvoloissa imetysohjausta tarjotaan yleensä perhevalmennuksen yhteydessä ensimmäistä lastaan odottaville vanhemmille, sekä määräaikaisissa terveystarkastuksissa äidin ja perheen yksilöllisten tarpeiden mukaisesti. Myös uudelleensynnyttäjät hyötyvät ohjauksesta. Ohjaus on tärkeää etenkin silloin, kun aiempi imetys on päättynyt varhain tai siinä on ollut ongelmia. Imetyskokemusten läpikäyminen voi auttaa selviämään imetyksestä paremmin seuraavilla kerroilla. Ohjaus on tärkeää suunnitella aina äidin ja perheen tarpeista lähtien.

On huomattu, että pelkkä kirjallinen aineisto ei riitä motivoimaan äitejä imetykseen, vaan ohjauksen tulee olla vuorovaikutteista ja henkilökohtaista. Myös ryhmämuotoinen, vuorovaikutteinen ohjaus voi toimia imetyksen edistäjänä. Erityisesti ensisynnyttäjät hyötyvät muiden imettävien äitien tapaamisesta ja keskustelusta imetyksen ja vauvanhoidon arjesta.

Lähde: THL
 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy