Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Vie vanhus ulos -kampanja on ulkoiluttanut vanhuksia
Vie vanhus ulos -kampanja on ulkoiluttanut vanhuksia

Vie vanhus ulos -kampanjalla on keväästä saakka kiinnitetty huomiota toimintakyvyltään heikentyneiden ikäihmisten ulkoilun tarpeeseen.

Omalla nettisivullaan ja Facebookissa toimiva menestyksellinen haastekampanja huipentuu valtakunnalliseen iäkkäiden ulkoilupäivään 6.10.2011. Päivän päätapahtuma järjestetään Helsingissä Esplanadin puistossa, jonne odotetaan ulkoilemaan runsaasti ikäihmisiä saattajineen. Ulkoilupäivätapahtumia järjestetään myös muilla paikkakunnilla ympäri Suomea.
 

Vanhusten ulkoilua edistävän kampanjan järjestäjä on Ikäinstituutti ja sen koordinoima Voimaa vanhuuteen -ohjelma. Kampanjalla muistutetaan siitä, että ikääntymisen haasteisiin on olemassa myös yksinkertaisia ratkaisuja, jotka eivät vaadi suuria taloudellisia panostuksia. Kuka tahansa voi ilmaista välittämistään ja arvostustaan lähtemällä iäkkään läheisensä tai naapurinsa kanssa ulos ja parantaa näin oleellisesti sekä ikäihmisen että oman elämän laatua.

Ulkoilulla on monia hyviä terveysvaikutuksia, sillä sen tiedetään parantavan tasapainoa, terästävän muistia ja virkistävän mieltä. Ulkoiluystävän avulla heikomminkin liikkuva iäkäs voi nauttia ulkoilusta, hoitaa asioitaan ja tavata ystäviään turvallisesti kaikkina vuodenaikoina.

Kampanjasivuille kirjoitetut tarinat kertovat, kuinka paljon iloa, luontokokemuksia ja mielekkyyttä ulkoilu on tuonut iäkkäiden ihmisten arkeen.Myös ulkoilukaverit ja -ystävät ovat nauttineet ulkoiluhetkistä iäkkäiden kanssa.

Kampanjan tavoitteena on saada mahdollisimman moni toimintakyvyltään heikentynyt ikäihminen saattajineen ulkoilemaan, osallistumaan ja saamaan tietoa.

Lähde: Ikäinstituutti

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy