Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Kasvojen ihon hoito

Talvi on vuodenajoista ihoamme rasittavin

Rannikolla kostea, kylmä viima, sisämaassa ja pohjoisessa kuiva pakkasilma kuivattavat ihoamme. Talvella ikäänkuin kaikki elintoimintomme hidastuvat, mikroverenkierto heikkenee, ihon väri kalpenee ja kuivuu. Kasvojen iho joutuu kovalle koetukselle, kuiva huoneilma kuivattaa ihon pintaa, tuntuu etteivät hoitoaineetkaan siihen enää imeydy. Kylmästä ilmasta huolimatta olisi harrastettava ulkoisia kävelylenkkejä. Ulkoilmassa oleskelu parantaa koko kehon verenkiertoa, on tärkeää yleiskunnollemme ja parantaa vastustuskykyä.
Talvella on hyvä käydä ihon hoidossa kosmetologin luona, jolloin iholle tehdään vahvistavia, ihon pintaa pehmittäviä ja kosteuttavia hoitoja. Keskellä pakkasjaksoa on syytä välttää voimakkaita kuorintoja, silloin ovat pehmittävät hoidot paikallaan.
Kun aurinko alkaa paistaa, paljastuvat kaikki epäpuhtaudet ja iho näyttää harmaalta. Jos aikoo omin konstein parantaa ihon väriä, on ostettava hyvä kuorinta ja kirkastava ja kosteuttava naamio. Hoito voidaan tehdä myös kotona sarjahoitona ihotyypistä riippuen. Normaalille iholle, joka ei reagoi kovin helposti, voidaan kuorinta ja naamio tehdä aluksi parikin kertaa viikossa kuukauden ajan.
Ellei itse halua tehdä ihon kevätkunnostusta, tekee kosmetologi mielellään hoitosuunnitelman, joka on henkilökohtainen ja myös jokaisen kukkarolle sopiva. Hoitoloissa tehdään mikrokuorintaa, laitehoitoa, jossa "mikrohiekan" avulla tehdään iholle perusteellinen kuorinta. Näin saadaan ihon ulommainen kuiva kerros pois tehokkaasti ja kosteuttavat ja pehmittävät aineet toimivat paremmin iholla. Ihon pinta tulee joustavaksi ja pintarypyt häviävät.

Kotihoitotuotteet on syytä tarkastaa keväällä

Iho ei ehkä kaipaakaan enää hoitojen jälkeen pehmittäviä voiteita, vaan enemmänkin kosteuttavia ja ravitsevia. Tärkeintä kotihoidossa ovat puhdistusmaito ja kasvovesi. Puhdistus on tehtävä huolella iltaisin, jotta päivän meikki ja lika lähtevät pois. Puhdistusmaito ei kuivata ihoa, kasvovesi tehostaa puhdistusta ja tasapainottaa ihon pintaa. Puhtaalla iholla hoitotuotteet vaikuttavat paremmin. Erilaisilla tehotipoilla tai ampulleilla kannattaa täydentää kotihoitoa.

Silmät

Silmänympärykset, missä iho on erittäin ohut, herkkä ja yleensä hyvin kuiva, vaativat erityistä huomiota. Tärkeätä on silmämeikin huolellinen poisto tarkoituksenmukaisella ja sopivalla aineella, joka ei ärsytä silmiä. Silmämeikin poistoon tarkoitetut aineet sisältävät puhdistavien aineiden lisäksi usein myös rauhoittavia aineita. Hoitoaineita, joita levitetään silmänympärysiholle aamuin illoin käytetään kerralla hyvin vähän ja levitetään taputellen tai sivellen silmän sisänurkasta ulkonurkkaa kohti. Tuotteet ovat yleensä kevyempiä eivätkä aiheuta turvotusta silmänympärysiholla.

Kaula

Kaulan iho pitäisi myös puhdistaa, kuoria sekä käyttää kaulavoiteita säännöllisesti. Hoitamattomana kaulan ohut iho veltostuu ja rypistyy nopeasti.

Miksi meikkiä?

Meikki täydentää pukeutumista, eikä meikki ole iholle vaarallinen, kunhan sen puhdistaa iltaisin huolella. Meikki jopa suojaa kasvojen herkkää ihoa. Hoidettuna on hyvä olla, kun välität itsestäsi, välität muistakin!


Teksti: Eija Rosenberg,
Turun Kosmetologikoulu

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy