Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Kuumassa työskentely vaatii taukoja ja nestettä
Kuumassa työskentely vaatii taukoja ja nestettä

Helle ja työskentely kuumassa kuormittavat - työviihtyvyys ja motivaatio saattavat heiketä. Mitä fyysisesti raskaampi työ ja mitä kuumempi ympäristö, sitä enemmän sydän kuormittuu.

Keskeistä on huolehtia elimistön neste- ja suolatasapainosta. Helteisen työpäivän jälkeen anna elimistön palautua ja panosta hyvään yöuneen.
 

Kuumassa työskentelyä voi keventää mm. seuraavasti:

- Totuttaudu kuumaan. Ensimmäiset päivät helteellä ovat vaikeimmat, sillä elimistön lämpösopeutuminen kestää noin viikon.
 
- Juo riittävästi.  Fyysisessä työssä kuumassa juo jopa 1- 2 dl kerralla, 3-4  krt tunnissa. Koska jano on huono nestetasapinon mittari, kannattaa seurata myös painoa. Kevyessäkin työssä nesteitä on syytä nauttia, mutta vältä ylinesteytystä.
 
- Syö monipuolisesti. Välipaloina voivat olla esim. suolakurkut, oliviit tai suolapähkinät.
 
- Tauota työtä helteellä fyysisen kuormitusasteen mukaan. Fyysisessä työssä kuumassa taukoja pidetään useammin kuin tavallisesti helteen tukaluusasteen mukaan.  Vietä tauot varjossa, vältä suoraa auringonpaahdetta.
 
- Käytä työhösi soveltuvia jäähdytysmenetelmiä. Lämpökuormitusta vähentävät esimerkiksi tuulettimet ja ilmastointilaitteet, läpiveto, käynti viileässä suihkussa, oleskelu ilmastoidussa autossa.

- Järjestele makuuhuoneesi mahdollisimman vilpoisaksi ja käy viileässä suihkussa ennen nukkumaan menoa. Yön aikana viilentynyt keho auttaa elimistöä palautumaan kuumakuormituksesta.
 
- Muista, että jotkut sairaudet ja lääkkeet voivat heikentää lämmönsietoa.
 
- Ole tavallistakin maltillisempi alkoholin käytössä, sillä alkoholi poistaa nestettä elimistöstä ja nostaa syketasoa jo levossa.

Lähde: Työterveyslaitos

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy