Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Vanhempainpuhelimessa uskalletaan puhua kipeistäkin aiheista
Vanhempainpuhelimessa uskalletaan puhua kipeistäkin aiheista

Vanhemmuuteen liittyy monia asioita, joista ei ole helppo puhua. Syyllisyyden ja riittämättömyyden tunteet painavat äitejä ja estävät heitä jakamasta huoliaan ja tunteitaan läheistensä kanssa.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Vanhempainpuhelin tarjoaa kanavan jakaa vanhemmuuden vaikeita aiheita.

Jokainen vanhempi kokee välillä hetkellistä keinottomuutta oman lapsensa kanssa ja voi kaivata toisten vanhempien näkökulmia asioihin. Jos mieltä painavia asioita ei pääse purkamaan, syyllisyys lisääntyy entisestään.

Vanhempien on vaikea puhua läheistensä kanssa tilanteista, joissa he ovat esimerkiksi käyttäneet kovakouraisia otteita lapsensa kanssa. Myös lapsen ja nuoren seksuaalisuuteen, perheväkivaltaan tai uusperheeseen liittyvät ongelmat ovat arkoja aiheita. Niistä on helpompi puhua tai kirjoittaa nimettömänä päivystäjälle.

Vanhempainpuhelimen päivystäjien kokemusten mukaan vanhemmilta puuttuu paikkoja, joissa voisivat ammattilaisen kanssa keskustella vaikeista asioista. Varsinkin uusperheiden vanhemmat kaipaavat kanavaa, josta voisivat hakea konkreettista tukea esimerkiksi puolison lapsia koskeviin huoliin.

Vaikka vanhempainpuhelimessa puhutaan myös aroista aiheista, yleisimpiä puheenaiheita ovat edelleen pienten lasten kehitykseen liittyvät haasteet, kuten uhmaikä ja nukkumiseen liittyvät ongelmat.

Vanhempainpuhelimen numero on 0600 12277. Puhelimeen vastataan tiistaisin klo 10-13 ja 17-20, keskiviikkoisin klo 10-13 sekä torstaisin klo 14-20. Puhelu maksaa 0,08 e / min + pvm/mpm. Vanhempainnetin kirjepalveluun voi kirjoittaa kysymyksiä ympäri vuoden ja vuorokauden. Päivystäjät vastaavat henkilökohtaisesti viesteihin kahden viikon sisällä. Kirjepalvelu sijaitsee osoitteessa www.mll.fi/vanhempainnetti .

Lähde: Mannerheimin Lastensuojeluliitto
 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy