Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Vie vanhus ulos
Vie vanhus ulos

 Vie vanhus ulos -kampanjalla edistetään toimintakyvyltään heikentyneiden ikäihmisten säännöllistä ja turvallista ulkoilua.

Haastekampanja käynnistyi 19. huhtikuuta 2011 ja se huipentuu valtakunnalliseen iäkkäiden ulkoilupäivään 6. lokakuuta 2011. Kampanjan tavoite on, että mahdollisimman moni ikäihminen eri puolilla Suomea voi ulkoilla säännöllisesti.
 

Kampanjaan osallistutaan verkkosivuilla www.vievanhusulos.fi. Ulkoilukerrat iäkkäiden kanssa kirjataan kampanjasivulle ja Facebookissa voi haastaa kaverit mukaan. Haastekampanjan on käynnistänyt Ikäinstituutti ja sen taustalla oleva Kuntokallio-Säätiö. Kampanja on osa säätiön 40-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Kampanjalla halutaan muistuttaa siitä, että ikääntymisen haasteisiin on olemassa yksinkertaisia ratkaisuja, jotka eivät vaadi suuria taloudellisia panostuksia. Kuka tahansa meistä voi ilmaista välittämistään ja arvostustaan viemällä oman vanhuksensa tai iäkkään naapurinsa ulos - yksin tai yhdessä ja parantaa näin oleellisesti iäkkään elämän laatua.

Ulkoilun loppuminen on hälytysmerkki

Ulkoilu parantaa tasapainoa, terästää muistia ja virkistää mieltä. Arkipäivän asiointi ja ystävien tapaaminen kuuluvat itsenäiseen elämään kaiken ikäisenä. Ulkona liikkuminen on iäkkäiden mieluisin harrastus. Kävelykyky säilyy kävelemällä!

Ulkona liikkuminen vaikeutuu monella 75 - 80 vuoden iässä. Syinä voivat olla heikentynyt lihasvoima ja tasapaino sekä ympäristön haasteet. Moni pelkää kaatumista. Kävelykaverin puute jättää iäkkään ihmisen kotinsa vangiksi. Yksin ei uskalla lähteä ulos. Asia on ratkaistavissa helposti tarjoamalla ikäihmiselle turvallista ulkoiluseuraa. Ulkoiluystävä voi hakea kävelylenkille ikäihmisiä, jotka eivät muuten uskaltaudu yksin ulos.

Lähde: Ikäinstituutti

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy