Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Siitepölykaudesta tulossa tavallista helpompi
Siitepölykaudesta tulossa tavallista helpompi

Koivu kukkii heikosti tänä keväänä ja se tarkoittaa siitepölyallergiselle tavallista helpompaa kevättä, todetaan Allergia- ja Astmaliitosta.

Metsäntutkimuslaitoksesta saatujen tietojen mukaan koivu kukkii heikosti kautta maan. Jos ennuste pitää paikkansa, kevät tuo normaalia vähemmän siitepölyallergian oireita: aivastelua, tukkoista nenää, kutisevia silmiä ja vetistä nenänvuotoa.

Jos siitepölyallergian oireet olivat viime vuonna voimakkaat, nyt on korkea aika aloittaa allergialääkitys, ennusteisiin katsomatta. Jos oireet olivat vuosi sitten lievät, lääkitys aloitetaan vasta tarpeen tullen keväämmällä.

Siitepölyallergiaa lääkitään antihistamiinitableteilla, nenäsuihkeella ja silmätipoilla. Näitä kaikkia saa myös ilman reseptiä apteekista, vaikkakin reseptillä ostettuna ne ovat edullisempia.

Runsaasti oirehtivien on myös huolehdittava siedätyshoidosta. Siedätyshoito aloitetaan siitepölykauden jälkeen syksyllä. Siedätyshoidon avulla allergiaoireet helpottavat jo ensimmäisenä keväänä. Tutkimusten mukaan teho kestää noin seitsemän vuotta hoidon lopettamisesta.

Ulkoilu helpompaa sateen jälkeen

Siitepölyä leviää ilmaan voimakkaimmin tuulisella, kuivalla ja aurinkoisella ilmalla. Sade puhdistaa ilmaa, joten allergisen paras aika ulkoilla on pian sateen loputtua.

Ulkoilua ei pidä silti allergian takia rajoittaa. Jos oireet ovat voimakkaat, pahimpaan siitepölyaikaan voi käyttää myös P2-luokan hengityssuojainta. Lisäksi allergialääkettä voi ottaa ennen ulkoilua.

Siitepölykaudella pyykkejä ei kannata kuivattaa ulkona ja nukkumaan mennessä siitepöly on hyvä huuhdella pois hiuksista.

 Lähde: Allergia- ja Astmaliitto

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy