Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Viisi nuorta eläkkeelle joka päivä
Viisi nuorta eläkkeelle joka päivä

Nuorten mielenterveyden häiriöiden aiheuttama työkyvyttömyys jatkaa kasvuaan. Vuonna 2009 nuoria siirtyi eläkkeelle mielenterveyden järkkymisen takia enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

Nuorten ja nuorten aikuisten sairauspoissaolot ja työkyvyttömyys masennuksen vuoksi ovat lisääntyneet 2000-luvulla toisin kuin iäkkäämpien.

Vuonna 2009 työkyvyttömyyseläkkeelle siirtyi yhteensä 2 612 alle 30-vuotiasta nuorta tai nuorta aikuista. Heistä 1 954 (75 %) sai työkyvyttömyyseläkkeen mielenterveyden häiriön perusteella. Määrä on suurempi kuin kertaakaan tällä vuosituhannella, 106 nuorta enemmän kuin vuonna 2008.

Nuorten ja nuorten aikuisten työkyvyttömyyttä aiheuttavien mielenterveyden häiriöiden syyt ovat osittain synnynnäisiä ja varhaisessa lapsuudessa ilmeneviä vakavia sairauksia, jotka edellyttävät usein koko loppuelämän jatkuvaa hoitoa ja sitä tukevaa kuntoutusta. Tällöin työelämään siirtyminen on mahdotonta ja ainoaksi vaihtoehdoksi jää työkyvyttömyyseläke.

Toisaalta 20 vuotta täyttäneistä nuorista yhä suurempi osa joutuu työkyvyttömäksi masennustilan tai toistuvan masennuksen vuoksi. Tulos on yllättävä, koska nuorten masennuksen hoidosta ja kuntoutuksesta on saatu hyviä tuloksia.

Vuonna 2009 masennuksen vuoksi siirtyi työkyvyttömyyseläkkeelle 487 alle 30-vuotiasta henkilöä, miehiä 183 ja naisia 304. Kasvua vuodesta 2004 oli miehillä 60,5 % ja naisilla 42,1 %.

Lähde: Kela

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy