Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Gauthier-hieronta eli ISG-terapia

Suomalaisnaisen elämäntyö yhdistää perinteet ja uuden tiedonMyomassologia tarkoittaa vapaasti suomennettuna lihashirontatiedettä. Irene Simonen-Gauthier on opiskellut myomassologiaa ja lukuisia eri hoitotekniikoita ja koonnut niistä parhaat palat. Tätä kutsutaan Gauthier-hieronnaksi

Irene Simonen-Gauthierin sukujuuret ovat lähtöisin Vesannolta Pohjois-Savosta, josta hänen vanhempansa muuttivat USA:han vuosisadan alussa. Hänen isoäitinsä oli kansanparantaja “Raatikon mummo” Savossa. Myös isänsä vaikutuksella hän sai jo lapsena tietoa kansanparannuksesta, yrteistä ja muista suomalaisista hoidoista, joita hänen isoäitinsä oli Suomessa tehnyt.
Alkusysäyksenä luontaislääketieteelliselle alalle suuntautuminen oli Simonen-Gauthierin vakava sairastuminen heinäallergiaan, jota hoidettiin luontaisin keinoin. Hän valmistui hierojaksi Detroitissa vuonna 1956 ja perusti oman hierontakoulun Michiganiin vuonna 1974. Irene Simonen-Gauthier on kirjoittanut hieronnan oppikirjan The Science and Practise of Myomassalogy vuonna 1989. Lisäksi hän opettaa hieronnan tekniikoita eri puolilla USA:ta Simonen-Gauthier on myös perustajajäsen International Myomassethics Federationissa, eli hierojien ammattiliitossa USA:ssa. Järjestö keskittyy koulutuksen valvontaan ja oman alansa opastukseen.

Perinteitä ja uusia keksintöjä

Gauthier-hierontatekniikka on saanut jo vahvan jalansijan Suomessa erilaisten hierontahoitojen joukossa. Sen perinteisen hieronnan osuudesta ja muiden hierontekniikoiden soveltamisesta siihen ovat niin hoitajat kuin asiakkaat antaneet todella hyvää palautetta.
Jorma Rissanen on tuonut Gauthier-hieronnan Suomeen jo vuonna 1983 muutettuaan USA:sta takaisin. Hän alkoi kouluttaa Gauthier-hierontaterapeutteja vuonna 1989, ja tätä työtä hän on jatkanut Jyväskylästä käsin hierontakouluttajana monella paikkakunnalla ympäri Suomea. Gauthier-hierontaterapeutti taitaa erilaisia hoitomenetelmiä, esimerkiksi klassisen hieronnan, refleksologian, koko kehon tasapainoituksen, kasvohoidot, kehon mekaniikan, lihasten kahdenpisteen rentoutuksen, lämpöhoidot ja kuivakuppauksen.
Gauthier-hieronta auttaa kohti terveyttä, mutta kehon terveyden ylläpitämiseksi sitä pitaäisi käyttää säännöllisesti, ennalta ehkäisevänä hoitomuotona. Terveyttä voidaan ylläpitää pitämällä kehon eri järjestelmät toiminassa ja auttamalla sitä vapsutumaan kuona-aineistaan. Gauthier-hieronnan avulla voidaan auttaa kehon kaikkia eri järjestelmiä, esimerkiksi energioiden virtausta, rauhasten toimintaa ja ruonsulatusta. Nämä vaikutukset saadaan aikaan erilaisilla Gouthier-hieronta ja hoitomenetelmillä. Nämä menetelmät eivät kuitenkaan ole vastaus kaikkiin terveysongelmiin. Oikea ravinto ja kehon myrkkyjen poistaminen on aivan yhtä tärkeää.

ISG-hieronta terapeutit ry

• Irene Simonen Gauthier hierontaterapeutit ry on perustettu vuonna 1993.
• Sen jäsenmäärä on noin 80 ja yhdistyksen tavoitteena on toimia ISG-hierontaterapeuttien edunvalvontajärjestönä.

Puheenjohtaja
Jorma Rissanen
Gauthier-hieronnan opettaja
Kauppakatu 18 C 36
40100 Jyväskylä
Puh. 014-262 557
Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy