Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Aromaterapia - Eteeristen öljyjen tervehdyttävä tuoksu ja imeytys
Aromaterapia on lempeän tehokas, 1-2 tuntia kestävä hierontahoito, jossa tehoaineina käytetään terapialaatuisia eteerisiä öljyjä pohjaöljyyn sekoitettuna. Aromaterapiahieronnassa eteeriset öljyt imetyvät elimistöön ihon kautta, mutta öljyjä voidaan käyttää myös höyryhengityksenä, kääreissä, hauteissa, kylvyissä, saunan löylyissä ja tuoksuina.

Eteeriset öljyt ovat 100-prosenttisia luonnontuotteita, jotka on höyrytislattu tai kylmäpuristettu aina tietystä, tarkasti määritellystä kasvilajista. Niissä kasveissa, joissa eteeristä öljyä on, määrät ovat pieniä: 30 ruususta tulee 1 tippa eteeristä öljyä (0,02%) ja “anteliaassa” laventelissakin on eteeristä öljyä vain noin 2,5 %. Öljyt ovat helposti haihtuvia. Öljyn nimikkeen ne saavat siitä, etteivät ne liukene veteen.
Koska eteerinen öljy sisältää useita erilaisia aineosia, öljyt ovat myös vaikutuksiltaan erilaisia: rauhoittavia, virkistäviä, lihaksia rentouttavia, kipua lieventäviä, nesteitä poistavia, vastustuskykyä lisääviä jne.
Kun aromaterapeutti on saanut ammatillisen koulutuksen, hän myös käyttää korkealaatuisia eteerisä öljyjä. Nämä ovat mahdollisuuksien mukaan luonnonmukaisesti kasvatetuista kasveista peräisin, riittävän pitkään tislattuja ja koostumukseltaan tutkittuja.

Luonnonmukaista helpotustaAromaterapia on monipuolinen hoitomuoto.

Se sopii stressin ja siihen liittyvien ongelmien lievittämiseen. Se toimii myös ennaltaehkäisevästi ja vahvistaa elimistöä. Aromaterapeutti on hyvä osoite silloinkin, kun niska-hartiaseudulla tai selässä on kipuja ja jännitystiloja. Aromaterapia tuo luonnonmukaista helpotusta myös erilaisiin muihin kipuihin, PMS- tai vaihdevuosioireisiin, unettomuuteen, toistuviin hengitystietulehduksiin, iho-ongelmiin, ja sen avulla voi pyrkiä eroon selluliitista tai nuutuneesta olosta. Eteeriset öljyt ovat voimakkaasti vaikuttavia aineita, ja osa niistä ei sovellu kaikille. Ammattitaitoinen aromaterapeutti tekee ensimmäisellä hoitokerralla haastattelun sevittääkseen hoidettavan tarpeet ja sen, mitkä eteeriset öljyt hänelle sopivat.

Tärkeä osa aromaterapian kiehtovuutta ovat tuoksut.

Hajuaistilla on suora yhteys aivojen tunnekeskukseen, jolloin ihmisen rationaalinen järki ei pääse himmentämään oman minän tarpeita. Ihmisen oma viisas nenä saakin valita sopivista öljyistä sen oikean. Tutkimuksissa on todettu, että eteerisen öljyn tuoksuilla on myös fyysisiä vaikutuksia.

Oma koulu jo viidettä vuotta

Suomen Aromaterapiaopiston on perustanut Ulla-Maija Grace vuonna 1994. Hän on perustamisesta lähtien toiminut opiston johtajana, koulutuksen suunnittelijana ja pääkouluttajana.
Opiston järjestämässä UMG-diplomiaromaterapeuttien koulutuksessa on kattavien aromaterapian ammatillisten opintojen lisäksi mm. terveydenhoidon perusopintoja, vaihtoehtoisen terveydenhoidon perusopintoja, fytoterapiaa, ravintotietoutta ja psykologiaa, yhteensä 42 opintoviikkoa.
Opettajina koulutuksessa toimivat omien alojensa pätevät ammattilaiset. Koulutus täyttää aromaterapian kansainvälisen järjestön, International Federation of Aromatherapists (IFA) ja Suomen vaihtoehtoisen terveydenhoidon neuvottelukunnan (VTN) aromaterapeuttikoulutuksen suositukset.

Lisätietoja:

Aromaterapiaopisto

Linnankatu 11 A 31, TURKU
Puh. 02-233 5442
Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy