Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Tulipaloissa kuolleista jopa puolet oli yli 60-vuotiaita
Tulipaloissa kuolleista jopa puolet oli yli 60-vuotiaita

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK on huolissaan tulipaloissa kuolleiden ikääntyneiden ihmisten suuresta määrästä.

Mmediaseurannan mukaan jopa puolet tänä vuonna tulipaloissa menehtyneistä oli yli 60-vuotiaita. Suurin osa heistä asui omakoti-, pien- tai rivitalossa. Kun ikääntyneiden ihmisten määrä lisääntyy ja kotona asumista tuetaan, palokuolemamäärä todennäköisesti kasvaa. Kesäkuussa tulipaloissa kuoli kaksi henkilöä.

Tämän vuoden tulipaloissa on kuollut 41 henkilöä. Heistä 29 oli miehiä ja 12 naisia.

Suurin osa kuolemaan johtaneista tulipaloista syttyi omakoti- ja pientaloissa sekä rivitaloissa. Jopa puolet menehtyneistä oli iältään yli 60-vuotiaita. Viime vuonna vastaavaan aikaan palokuolemia oli 52. Heistä 16 oli yli 60-vuotiasta. Vuonna 2008 kesäkuun loppuun mennessä tulipaloissa oli kuollut 60 henkilöä, joista 17 kuului ikääntyneiden ihmisten riskiryhmään. Koska ikääntyneiden ihmisten kotona asumista tuetaan ja heidän määränsä lisääntyy, palokuolemaluku todennäköisesti kasvaa tulevaisuudessa.

Ihmisen on vaikeaa poistua ajoissa palavasta rakennuksesta, kun hänen toimintakykynsä on huonontunut ikääntymisen, lääkkeiden tai alkoholin vuoksi. Toimiva palovaroitin herättää nukkuvan ja antaa aikaa poistumiselle, mutta sekään ei aina riitä, jos ihminen ei osaa tai pysty toimimaan oikein muutamassa minuutissa.

SPEK suosittelee automaattisten sammutusjärjestelmien asentamista hoitolaitoksiin ja erityisiin riskiryhmiin kuuluvien koteihin. Asumisen paloturvallisuudesta keskustellaan Pohjoismaissa vilkkaasti. Tavoitteena on palokuolemien vähentäminen. Esimerkiksi Norjassa tuli 1.7. voimaan määräys, että yli 3-kerroksiset asuinrakennukset varustetaan automaattisilla sammutusjärjestelmillä.

Lähde: SPEK
 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy