Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Mitä on homeopatia?

Homeopatia on yksi luontaislääketieteen mielenkiintoisimmista alueista. Se on saksalaisen lääkärin Samuel Hahnemannin (1755 -1843) kehittämä puolustusmekanismia stimuloiva menetelmä ja perustuu ns. similia – eli samankaltaisuusperiaatteeseen. Tämä tarkoittaa sitä, että se aine, joka lääkeainekokeiluissa terveellä henkilöllä aiheuttaa oireita ja tuntemuksia, parantaa samankaltaiset oireet tai tuntemukset sairaalla henkilöllä. Homeopaatin tehtävänä on sovittaa potilaan kokonaiskuva ja homeopaattinen lääkeainekuva toisiinsa, jolloin valittu valmiste toimii elimistön parantavien voimien käynnistäjänä.

Homeopatia on turvallinen hoitovaihtoehto, ja se auttaa kehoa parantamaan itse itseään. Yksilöllistä hoitoa varten potilashaastattelussa kerätään tietoa sairauden esiintymisestä, laadusta, tuntemuksista ja potilaan psyykkisistä piirteistä, elämäntavoista ja –historiasta sekä sukutaustasta. Koko ihminen on hoidon kohde eikä ainoastaan hänen sairautensa. Oireet ovat elinvoiman tilasta kertovaa kehon kieltä, joiden perusteella valitaan homeopaattinen valmiste. Tämä valmiste antaa sysäyksen terveyttä ylläpitäville järjestelmille elimistön paranemis- ja elpymisprosessien käynnistämiseksi.

Kenelle homeopatia sopii?

Tämä lääkinnällinen menetelmä on turvallinen tapa hoitaa hellävaraisesti omaa terveyttään. Erilaiset krooniset sairaudet, kuten infektiotaipumus, kiputilat, aineenvaihdunta- ja hormonaaliset ongelmat, mielialahäiriöt, lasten käytöshäiriöt, stressioireisto, unihäiriöt ja allergiat ovat tavallisimpia ongelmia homeopaattien vastaanotoilla. Potilaat ovat yleensä ihmisiä, jotka eivät ole saaneet vaivoihinsa apua muualta, tai sitten he eivät halua enää käyttää pitkäaikaista lääkitystä, kuten masennuslääkkeitä, antibiootteja, kortisonia, kipulääkkeitä ym. Homeopaattista hoitoa voi antaa lapsille, aikuisille ja eläimille akuutteihin tai kroonisiin sairauksiin. Se sopii parhaiten toiminnallisiin häiriöihin, joissa elimistö pyrkii vielä itse pitämään yllä terveyden tasapainoa. Pitkäaikaisissa sairaustiloissa, joissa on jouduttu käyttämään runsaasti kemiallisia lääkkeitä, hoitoa voi käyttää muun lääkityksen tukena.

Mitä ovat homeopaattiset valmisteet?

Suurin osa homeopaattisista valmisteista on tehty kasveista, mineraaleista ja eläinkunnan tuotteista potensointi-menetelmän mukaan, joka tarkoittaa tarkoin määritellyn kaavan mukaista laimennus-sekoitus-järjestelmää. Luontaistuotekaupoista voi usein ostaa ns. kotiapteekkikäyttöön homeopaattisia valmisteita potensseissa C(D)6 – C(D)30. Homeopaattiset apteekit myyvät ammatinharjoittajille tai potilaille, joilla on homeopaatin antama resepti, korkeampia potensseja, joiden käyttö vaatii asiantuntemusta. Homeopatian filosofian käsitys ihmisen sairastumisesta on energeettinen, jolloin myös homeopaattiset valmisteet vaikuttavat energiatasolla. Kun ihminen sairastuu, hänen energeettinen elinvoimansa tila on epätasapainossa, ja elimistössä ilmenee oireita ja tuntemuksia. Näiden tuntemusten ja oireiden perusteella oikein valittu homeopaattinen valmiste palauttaa elinvoiman mahdollisimman optimaalisesti takaisin tasapainoonsa, jolloin elimistön tila paranee.

Mistä saa homeopaattista hoitoa?

Homeopaattista hoitoa on saatavilla kautta maan. Hoitoon hakeutuvan kannattaa varmistaa, että homeopaatti on saanut asianmukaisen koulutuksen ja pätevyyden. Suomen Homeopaatit ry:n jäsenet ovat homeopaatin ammattikoulutuksen saaneita ja heidän toimintaansa valvotaan, joten heidän hoitoonsa voi turvallisesti luottaa. Yhdistyksen www-sivuilta löytyy kattava lista yhteystietoineen.

Hintataso vaihtelee 50 - 90 euron välillä. Klassinen homeopaatti antaa usein lääkkeet samaan hintaan. Seurantakäynnin hinta on alhaisempi kuin ensikäynnin. Homeopaatit konsultoivat potilaitaan usein puhelimitse tai sähköpostilla, koska on erittäin tärkeää tietää potilaan oireiden muutos ja kulku hoidon hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi.

Homeopatia on turvallinen, yksilöllinen hoitomuoto, joka hoitaa koko elimistön tilaa ja antaa omalle puolustusmekanismille mahdollisuuden palauttaa oma tasapainonsa nopeasti ja hellävaraisesti.

 

Lisätietoja:

Suomen Homeopaatit ry
Runeberginkatu 40 B, 00260 Helsinki
p. (09) 477 5077 (ti, pe 10-15)
www.homeopaatit.org
toimisto@homeopaatit.org

 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy