Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Paksusuolen vesipesu, Colonic-suolihuuhtelu
Keskimäärin 350 g ruokasulaa kulkee vuorokaudessa ohutsuolesta paksusuoleen. Suolen seinämien kautta massasta imeytyy kosteutta verenkiertoon ja verenkierrosta ja lymfateista siirtyy jäteaineita paksusuoleen. Miitä pitempään massa viipyy suolessa, sitä enemmän se kuivuu. Se kerrostuu vähitellen ja muuttuu usein mustaksi ja kumimaiseksi. Kuiduttomien eläinkunnan tuotteiden ja valkoisten jauhojen liiallinen tai yksipuolinen käyttö johtaa limaisen massan muodostumiseen jne. Parhaat edellytykset hyvälle suolen toiminnalle antavat ravinnon elävyys ja kuitupitoisuus. Vitaaliravinto pitää yllä vahvaa hermotoimintaa ja normaalia peristaltiikkaa.
Tutkimusten mukaan esim. veressä olevien haitallisten fenolin ja kresolin pitoisuudet näyttävät pienenevän selvästi suolihuuhteluiden jälkeen. Suolihuuhtelu on erinomaista ehkäisevää terveydenhoitoa. hoidoksi sitä tarvitsevat ne, joilla on ummetusta, ripulia, ilmavaivoja, turvotusta,divertikkeleitä,peräpukamia, hiivaoireyhtymä, lihas-, nivel-, tai päänsärkyä, kihti, ihottumaa, epäpuhdas iho, säärihaavoja, astma tai muita allergioita, raskasmetallimyrkytys, alkoholi-, tupakka- tai lääkeongelmia, tulehdusalttiutta, unettomuutta jne.
Iho on kehon suurin puhdistumiskanava. Suolihuuhteluista on todettu olevan apua erilaisiin ihosairauksiin. Mm. A-vitamiinion ihon terveydelle tärkeä. Kun paksusuoli on puhdistettu, A-vitamiinin imeytyminen tehostuu. Myös reumasairauksissa on tärkeää saada kehoa ärsyttävät myrkyt huuhteluilla pois. Lää-ket.tri Donald I. Mantell Yhdysvalloista pitää huuhteluita tarpeellisina niinikään syöpäpotilaille. Valkuaisaineiden pilkkoutuminen ja imeytyminen syöpäsairaaraan elimistössä on häiriintynyt ia hänallä voi olla monien vitamiinien, kivennäisaineiden ja välttämättömien rasvahappoje puute. Suolihuuhtelut edistävät em. ravinteiden imeytymistä, ja samalla elimistö puhdistuu ja energiaa vapautuu kehon paranemiseen.
Suomen Syöpärekisterin 1995 mukaan vuonna 1993 paksusuolisyöpä on noussut yleisyydeltään toiseksi naisten syöpätapauksista ja miesten kohdalla sijalle 5 mahasyövän jälkeen ja peräsuolisyövän seuratessa heti seuraavana sijaluvulla 6.

Koneellinen paksusuolen vesipesu eli suolihuuhtelu

Koneellinen suolihuuhtelu kestää noin 45 minuuttia. Asiakas makaa hoitopöydällä alavartalo peitettynä pyyhkeellä ja jalat koukistettuna. Peräsuoleen laitetaan suulake, johon yhdistetään vedentuloletku sekä kuonanpoistoletku, joka on yhdistetty suoraan viemäriputkistoon. Hoitaja säätää suodattimien läpi verkostosta tulevan veden lämpötilan kehonlämpöiseksi ja määrää vedentulonopeuden painemittarin avulla.
Ensin vettä virtaa paksusuoleen hitaasti ja kivuttomasti ohutta vedentuloletkua myöten, sitten hoitaja sulkee vedentulon suoleen ja hieroo kevyesti paksusuolen aluetta sekoittaakseen veden ja siellä seisovan massan juoksevampaan muotoon auttaen näin massan kulkemista pois suolesta. Veden sekaan irronnut massa kulkee nyt läpinäkyvää putkea myöten hajuttomasti viemäriin. Massan koostumuksen tarkkailu putken läpi on osa terapiaa. Joskus ensimmäisten huuhteluiden aikana voi tuloksena olla pelkkiä ilmakuplia, mikä osoittaa, että suolessa on paljon vanhaa jätettä, joka käy ja muodostaa kaasuja. Kovettunut massa tarvitsee liotusta ennen kuin se pääsee liikkeelle. Tämä tarkoittaa keskimäärin 5-7 hoitokertaa, vaikeissa tapauksissa 10-15 kertaa. Hoidon aikana hoitaja antaa myös tietoa paksusuolta kuntouttavasta ruokavaliosta ja muista itsehoitomenetelmistä.
Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy