Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Vanhempainnetti tarjoaa tukea murrosikäisten vanhemmille
Vanhempainnetti tarjoaa tukea murrosikäisten vanhemmille

Mannerheimin Lastensuojeluliiton uusi Vanhempainnetti on kattava tietopaketti kaikenikäisten lasten vanhemmille.

Vanhempainnetti sisältää aivan uutena kokonaisuutena tietoa ja työkaluja murrosikäisten ja nuorten vanhemmille sekä murrosikäisten kanssa työskenteleville ammattilaisille ja vapaaehtoisille.

Murrosiässä nuori kehittyy voimakkaasti ja ikää leimaa ruumiillinen kasvu ja kehitys, mutta myös tunne-elämän, ajattelun ja käyttäytymisen muutokset.

Nuoruusiän keskeinen päämäärä on nuoren asteittainen itsenäistyminen. Vanhempien tehtävä on säädellä tätä kehitystä. Aina törmäyksiltäkään ei vältytä. Nuorella on oltava tilaa kasvaa mutta yhtä tärkeää on, että hän voi tarvittaessa aina turvautua vanhemman tukeen ja neuvoihin.

Vanhempi joutuu päivittäin ottamaan kantaa mitä erilaisimpiin kysymyksiin, ja hän voi kokea myös neuvottomuutta uuden tilanteen edessä.

Vanhempia voi askarruttaa myös se, onko nuoren käyttäytyminen normaalia, ja milloin pitää huolestua. Onko sekään normaalia, ettei nuori oireile juuri ollenkaan?.

Tietoa lasten kehityksestä ja tukivinkkejä vanhemmalle

Vanhempainnettiin on koottu jo aikaisemmin saatavilla ollut tietopaketti 0-12 -vuotiaiden lasten vanhemmille. Kokonaisuutta on laajennettu kattamaan myös ikävuodet 13-18. Vanhempainnetissä on tietoa niin nuoren fyysisestä kasvusta kuin persoonallisuuden ja tunne-elämän kehityksestä. Lisäksi sivustolla voi lukea nuoren unen tarpeesta, ravitsemuksesta ja koulunkäynnistä.

Tiedon lisäksi Vanhempainnetti tarjoaa työkaluja ja tukivinkkejä eri tilanteisiin, joita vanhempi kohtaa nuoren kasvaessa aikuiseksi. Vanhempainnetistä saa esimerkiksi vinkkejä siitä, miten vanhemmat voivat puhua seksuaalisuudesta nuoren kanssa ja miten asettaa nuorelle rajoja.

Vanhempainnetistä vanhemmat saavat tietoa siitä, miten he voivat tukea nuortaan, sekä välineitä, joiden avulla he voivat arvioida nuoren oireiden merkityksiä ja vakavuutta.

Vanhempainnetti pureutuu myös perheen kipupisteisiin

Kaikki vanhemmat kohtaavat jossain elämänvaiheessa vaikeita tunteita, ja perhettä koskettavat kriisit ja muutokset vaikuttavat myös lapseen ja nuoreen.

Vanhempainnetistä saa myös tietoa siitä, miten vanhempien ero vaikuttaa lapsiin ja miten vanhemmat voivat helpottaa lapsen elämää erotilanteessa.

Saara vastaa vanhemmille -osio tarjoaa perheterapeutin näkökulmia vanhemmuuteen liittyviin huoliin. Sivuilla esitellään myös nuorten mielenterveyden pulmia ja vanhempien keinoja tukea nuorta niissä.

Lähde: Mannerheimin Lastensuojeluliitto
 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy