Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Cefaly® lääketieteellinen laite migreenin, jännityspäänsäryn, stressin oireiden ja pääkivun hoitoon
Cefaly® lääketieteellinen laite migreenin, jännityspäänsäryn, stressin oireiden ja pääkivun hoitoon

Cefaly on laite, joka hyödyntää jo kauan käytössä olleen sähköisen TENS-terapian periaatetta. Cefaly-laite on pelkistetty, helppokäyttöinen itsehoitolaite. TENS on lyhennys sanoista Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation = ihon läpi tapahtuva sähköinen hermojen stimulointi.

Cefaly-hoitolaite asetetaan otsalle ja käynnistetään, jolloin se ennalta ehkäisee ja hoitaa kroonisen tai akuutin päänsäryn oireita. Cefaly-hoito poistaa kipua ja pahaa oloa, jonka voivat aiheuttaa migreeni, jännityspäänsärky tai stressi. Cefaly voi myös auttaa henkilöitä, joilla on kivuliaita tai epämukavia kolmoishermosärkyjä tai poskiontelontulehduksiin liittyviä kipuja.

Vain ne ihmiset, jotka kärsivät ajoittaisesta migreenistä ja päänsärystä, voivat ymmärtää kuinka ison ongelman kyseinen vaiva voi aiheuttaa. Päänsärky ja migreeni voivat olla myös kroonisia ja esiintyä säännönmukaisesti, joskus jopa päivittäin. Ne häiritsevät kyseisen henkilön jokapäiväistä elämää, keskeyttäen hänen normaalit päivittäiset tehtävänsä ja voivat aiheuttaa jopa työkyvyttömyyttä.

Särkylääkkeet voivat olla tehokas apu, mutta usein niiden teho hiipuu pitkäaikaisessa käytössä. Tällöin tarvitaan yhä korkeampia päivittäisiä lääkeannostuksia, jolloin vuorostaan sivuvaikutusten riski kasvaa. Mahdollinen yliannostus saattaa monimutkaistaa tilannetta ja voi aiheuttaa jopa kipukohtausten esiintymisen lisääntymistä ja särkylääkepäänsäryn esiintymistä.

Mikäli olet yksi heistä, jotka kärsivät migreenistä tai toistuvasta päänsärystä, voi Cefaly-itsehoitolaite muuttaa elämäsi laadun.

Cefaly on patentoitu lääketieteellinen laite, jonka toimintaa tukevat monet kliiniset tutkimukset ja turvallisuustestit sekä jatkuvasti lisääntyvät käyttäjäkokemukset ja tyytyväisten asiakkaiden antamat kiitokset.

Cefaly-laitteen toimivuutta tutkittiin 5 vuoden ajan kipuklinikoilla eri yliopistollisissa sairaaloissa ja erikoistuneissa laboratorioissa. Kaiken kaikkiaan tehtiin noin 5000 hoitoa, joiden tulosten pohjalta Cefalyn kliinistä toimintaa arvioitiin.

Cefaly - käyttökokemuksia ja -tuloksia:

 • 95% käyttäjistä pitää laitteen käyttämistä hyvin helppona.
 • 87% käyttäjistä kertoo saaneensa selvästi apua laitteesta
 • 79% käyttäjistä voi vähentää merkitsevästi lääkkeiden käyttöä.
 • 67% jännityspäänsärkytapauksista loppuu Cefaly ohjelmalla 1.
 • 65% kokee pääsärkyherkkyyden vähenevän 20 minuutin Cefaly- hoidon jälkeen.
 • 66% kokee kivun määrällistä vähenemistä 20-40 minuutin Cefaly-hoidolla. Ohjelma 1.
 • 59% kokee kipukohtausten määrällistä vähenemistä ja kohtausten keston lyhenemistä.
 • 25% migreenikohtauksista voidaan estää Cefaly-hoidolla. Ohj. 1.

Cefaly on lääketieteelliselle laitteelle asetettuja vaatimuksia vastaava hoitolaite, jolla on niitä vastaava CE0499 merkintä (the European Medical Devices Directive MDD93/42/EEC). Laitteella on 2 vuoden takuu.

Cefaly TENS tuotepaketti: 

Cefaly toimitetaan siihen muotoillussa kotelossa, jossa laite säilyy
ja kulkee kätevästi mukana. Paristot kuuluvat aloituspakettiin. (2 x 1.5V AAA alkaline-paristoa). Cefaly-laitteeseen kuuluva iholle kiinnitettävä elektrodi ja ihon puhdistuspyyhe kuuluvat myös pakettiin. Varustukseen kuuluu niin ikään yksityiskohtainen kuvallinen englanninkielinen käsikirja samoin kuin suomenkielinen käyttöohje. Cefaly-laitteeseen kuuluvia elektrodeja voi ostaa erikseen tuotteiden maahantuojalta, www.nettex.fi tai p. 040-547 6133. 

Cefaly-laitteen toimintaperiaatteita: 

Useimmat päänsäryt ja migreenit aiheuttavat kipua otsalla ja kallon etuosassa. Tätä aluetta hermottaa trigeminal-hermon ylin haarake, ophthalminen-hermo, jota kutsutaan myös Willis-hermoksi sekä tämän hermon pienemmät haarakkeet - supra-trochlear hermo ja supra-orbital hermo.

Cefaly tuottaa hellävaraista sähköistä impulssia, joka kulkeutuu hermosoluihin ja vaikuttaa hermoihin, jotka aistivat kipua. Cefaly työskentelee niiden hermojen kanssa, jotka ovat vastuussa kivusta ja muista tuntoaistimuksista kasvojen alueella. Cefalyn-elektrodi peittää otsan keskialueen ja muodostaa yhteyden niihin hermoihin, jotka hermottavat kyseistä aluetta. Näin ollen, Cefaly vaikuttaa juuri kaikkiin niihin kaikkiin hermoihin, jotka ovat sillä alueella, joka on kaikkein yleisimmin yhdistetty migreeniin ja päänsärkyihin.

Erikoisrakenteisen elektrodinsa kautta Cefaly-laite lähettää erityisiä sähköisiä impulsseja, jotka ovat tarkoituksellisesti kehitetty sellaisiksi, että niillä on hyvä vaikutus trigeminal-hermoon. Impussi hyödyntää kahta fysiologista mekanismia:

1. Endorfiinin tuotantomekanismi:
Cefaly-ohjelma stimuloi trigeminal-hermon endorfiinia tuottavia hermosoluja, 
lisäten näin sisäsyntyisen edorfiinin tuotantoa. Endorfiinit ovat hermo-hormoneja, jotka lisäävät hyvän olon tunnetta. Korkeat endorfiinipitoisuudet kohottavat migreenikohtauksen tai päänsärkykohtauksen laukaisukynnystä (trigger threshold) ja vähentävät näin kohtausten lukumäärää.

2. TENS mekanismi - “porttimekanismi”.
Yksi Cefaly-laitteen ohjelmista (ohjelma 1.) stimuloi trigeminal-hermon tuntoherkkiä säikeitä taajuudeltaan korkeilla impulsseilla ja estää näin kipuaistimuksen pääsyn keskushermostoon. Tätä mekanismia kutsutaan “porttimekanismiksi”. Voimme helposti ymmärtää, kuinka osittain suljettu “portti” pysäyttää kipuaistimuksen kulkemisen hermotietä pitkin, joka normaaleissa oloissa, ”portti auki”, kulkisi keskushermoston kipu-keskukseen. Kun kipusignaalit eivät pääse kipukeskukseen, ei kipua voi tuntea.

Cefaly-laitteessa hyödynnetään TENS-teknologiaa. TENS on lyhennys ilmaisusta Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation = ihon läpi tapahtuva sähköinen hermojen stimulointi. TENS-hoito tunnetaan hyvin sen tehokkuudesta, hyvästä siedettävyydestä ja turvallisuudesta sekä siitä, että sillä ei ole sivuvaikutuksia. Laitteen turvallisuus on todettu testeissä ja kliinisissä tutkimuksissa. Cefaly-laitehoidolla ei ole haitta- tai sivuvaikutuksia. Cefaly saa aikaan erittäin tarkkoja sähköisiä impulsseja ja stimuloi hermosäikeitä suunnatulla ja suunnitellulla tavalla. Impulssit tuotetaan hyvin hitaasti, ne ovat hoito-ohjelman alussa miltei huomaamattomia.

Cefaly-laitteen kehittynyt teknologia mahdollistaa sen, että laitteen sähköinen ”palautteen vastaanottojärjestelmä” huomioi kunkin henkilön henkilökohtaiset ominaisuudet ja sopeuttaa impulssin ominaisuuksia niiden mukaisesti, hienosäätäen näin hoito-ohjelman tehokkuutta ja asiakasystävällisyyttä yksilökohtaisesti.

Cefalyn käyttö:
Cefaly on helppo käyttöinen laite. Laite asetetaan otsalle silmälasien tapaan. Sangat ja elektrodissa oleva tuki pitävät Cefaly-laitteen huomaamattomasti ja kevyesti paikallaan.

1. Ota laite kotelosta. Varmista, että paristot ovat kotelossaan laitteen sangoissa. Avaa elektrodipakkaus sen yläreunasta ja ota elektrodilevyke ulos pakkauksesta.

2. Puhdista otsan iho joko Cefaly/Safetox -puhdistuspyyhkeillä tai jollain toisella kosteus- tai puhdistuspyyhkeellä, puhdistusmaidolla tai kostutetulla pyyhkeellä. Mitä puhtaampi iho, sitä parempi on elektrodin ja ihokudoksen kontakti ja sitä paremmin sähköinen impulssi johtuu kudokseen. Elektrodien oikeaoppinen käsittely pidentää niiden käyttöikää, joten elektrodi kannattaa kiinnittää aina takaisin sellofaanilevykkeeseen käytön jälkeen ja säilyttää alkuperäisessä alumiinipakkauksessa tai muussa ilmatiiviissä pussissa. Näin elektrodit pysyvät puhtaina, kosteina ja käyttökuntoisina mahdollisimman pitkään.

3. Irrota elektrodi säilytyslevykkeeltä varovasti. 4. Siirry peilin eteen. 5. Kiinnitä Cefaly-elektrodi otsallesi. Sijoita se tarkasti keskelle otsaa, kulmakarvojen väliin kapeampi/korkeampi osa ylöspäin. Painele elektrodia kevyesti niin, että se kiinnittyy hyvin ihoosi.

6. Ota Cefaly-laitetta molemmin käsin sangoista kiinni ja sijoita se otsallesi siten, että elektrodissa oleva pidike-nuppi sijoittuu sille suunniteltuun loveen. Laitteen metalliset johtimet sijoittuvat automaattisesti elektrodin metallisiin kontaktikalvoihin.

7. Paina yhden kerran Cefaly-laitteen etuosassa olevaa painiketta. Kuulet merkkiäänen. Odota hetki. Kuulet toisen merkkiäänen merkkinä siitä, että Cefaly-laite on aloittanut 20 minuuttia kestävän hoito-ohjelman numero 1. ( 2 painallusta = hoito-ohjelma 2. / 3 painallusta = hoito-ohjelma 3.)

Ohjelma etenee automaattisesti 20 minuuttia. Sinun ei tarvitse tehdä mitään muuta kuin odotella, rentoutua tai touhuta jotain mitä muutenkin tekisit. Parhaiten Cefaly-hoitosi toimii silloin, kun rentoudut hoidon ajan rauhallisesti silmät kevyesti suljettuna.

8. Kun ohjelma loppuu, poista laite otsaltasi nostamalla sitä hieman ylöspäin, jolloin se irtoaa pidikkeestä.

9. Poista elektrodi kasvoiltasi ja kiinnitä se säilytyslevykkeeseen ja pistä levyke ilmatiiviiseen pakkaukseen odottamaan seuraavaa käyttökertaa.

Mitä Cefaly-hoidon aikana ja hoidon jälkeen tapahtuu?

1. Hoidon aikana:  
Tunnet hoito-ohjelman aikana kevyttä, alussa asteittain voimistuvaa, 
kutittavaa/pistelevää sähköisen impulssin aikaansaamaa vaikutusta. Kun ohjelma loppuu voit pakata hoitolaitteen ja tarvikkeet odottamaan seuraavaa hoitokertaa TAI voit ottaa hoito-ohjelman toistamiseen TAI voit ottaa jonkun toisen Cefaly-hoito-ohjelman. Lue huolellisesti läpi kaikki ohjeet, niin huomaat kuinka monipuolisesti Cefaly-laitetta voi säätää yksittäisen hoito-ohjelman aikana. Tutustu myös eri hoito-ohjelmiin, niin löydät niistä sinulle parhaiten sopivan tai sinulle sopivimman hoito-ohjelmien yhdistelmän.

2. Hoidon jälkeen.
Voit tuntea hoidon jälkeen kevyttä nipistelyä, ”neulasia” otsallasi. Tämä on täysin normaalia ja täysin vaaratonta. Voit myös tuntea kasvoillasi ”kevyen olon”
tai viileän tunteen. Nämä alkavat hoitoalueelta ja leviävät sieltä koko kasvoille. Tämä voi jatkua 1-2 tuntiakin, mutta kuten todettua - se on täysin normaalia. Toisaalta - tunnet itsesi levänneeksi ja rentoutuneeksi ja rauhalliseksi. Tunnet voivasi hyvin ja olosi tuntuu mukavalta. Tämä johtuu hoito-ohjelman tehokkaasta luontaisia endorfiineja tuottavasta ja vapauttavasta vaikutuksesta. Tämä saa aikaan tuntemasi yleisen hyvän olon tunteen.

Kenelle Cefaly-hoito sopii?

Päänsäryt ovat kaiken ikäisten ihmisten riesa. Cefaly-laite toimii hyödyntäen fysiologisia mekanismeja, jotka eivät ole riippuvaisia ihmisen iästä. Tästä johtuen Cefaly-hoito voi helpottaa päänsäryn tai migreenin oireita tai estää ja vähentää niiden esiintymistä riippumatta henkilön iästä.
Cefaly-laite sopii kaikille yli 8-vuotiaille henkilöille, mutta lasten ja nuorten tulee käyttää laitetta vain aikuisten ohjauksessa.
Tutustu laitteen mukana saamiisi oppaisiin huolellisesti ennen kuin käytät laitetta ja kertaa ohjeita aika ajoin. Näin saat parhaan hyödyn laitteestasi. HUOMAA: Jos koet äkillisen ja tavanomaisesta poikkeavan kovan päänsäryn - älä käytä ensisijaisesti Cefaly-laitetta, vaan hakeudu lääkärin hoitoon.

Cefaly-hoitoindikaatiot:

Cefaly on suunniteltu estämään ja hoitamaan kroonisia ja toistuvia päänsärkyjä. Cefaly on myös tehokas stressin ja stressiin liittyvän ahdistuneisuuden hoidossa. Cefalysta on apua silloin, kun kipu esiintyy otsalla ja kallon etuosassa. Cefaly-hoidon tehosta ei ole tutkittua tulosta tai todettua apua silloin, kun kipu esiintyy kallon takaosassa tai kasvojen alaosassa = silmien alapuolisella osalla kasvoja. Jos koet äkillisen ja tavanomaisesta poikkeavan kovan päänsäryn - hakeudu lääkärin hoitoon.

Cefaly-laitteessa on 3 automaattista hoito-ohjelmaa:

Cefaly-hoito-ohjelma 1.

Ohjelma 1 on tarkoitettu akuutin kohtauksen hoitoon. Ohjelma käyttää hyvin korkeataajuisia impulsseja, jotka stimuloivat Aß-hermosäikeiden tuntoherkkyyttä. Näiden hermosäikeiden stimuloiminen estää kipuviestin kulkeutumisen (portti) ja estää sen pääsyn aivojen kipukeskukseen. Cefaly-hoitoa numero 1 käytetään akuutissa tilanteessa, jossa kipukohtaus on jo meneillään. Ohjelma voidaan toistaa useita kertoja peräkkäin - tarpeen ja mahdollisuuksien mukaan.

Cefaly-hoito-ohjelma 2. 

Ohjelma 2 on suunniteltu toimimaan ennen kuin mitään 
tapahtuu - kohtauksia ennalta ehkäisevästi. Ohjelma 2 käyttää taajuudeltaan matalia sähköisiä impulsseja, jotka stimuloivat Aδ-hermosäikeitä, joita kutsutaan kivun syntyä estäviksi hermosäikeiksi. Näiden hermosäikeiden stimuloiminen lisää endorfiinien tuotantoa. Vapautuvat endorfiinit lisäävät yleistä hyvän oloa ja rentoa, paineista vapaata tunnetta.

Cefaly hoito-ohjelma 3.

Ohjelma 3 on stressiä pienentävä ja sitä voidaan tehokkaasti käyttää myös jännityspäänsäryn hoidossa. Ohjelma 3 saa aikaan voimakkaan hyvän olon tunteen, rauhoittaa ja rentouttaa. Cefaly ohjelmaa 3 käytetään akuutin stressin ja ahdistuneisuuden hoidossa. Ohjelmaa voidaan käyttää myös ennaltaehkäisevästi silloin, kun edessä on jokin erityistä rentoutumista vaativa tilanne tai silloin, kun sellainen stressiä aiheuttava elämäntilanne on jo tapahtunut. Ohjelma 3 voidaan käyttää myös säännöllisenä kroonisen kiireen ja stressin helpottajana ja jokapäiväisen elämän paineiden vähentäjänä.

Cefaly ja päänsäryt

On olemassa monenlaisia päänsärkyjä, jotka johtuvat mitä erilaisimmista syistä. Käsittelemme seuraavassa muutamia näistä tilanteista.

 • Jännityspäänsärky - Tension headache
 • Migreeni - Migraine
 • Cluster-päänsärky - Cluster headache, jaksoittainen/sarjoittainen päänsärky, Hortonin neuralgia
 • Sivuontelon tulehdus - otsaontelon tulehdus
 • Kolmoishermosärky - Trigeminal neuralgia

Cefaly ja jännityspäänsärky

Jännityspäänsärky on yleisin päänsärkytyyppi, josta kärsii noin 30 % väestöstä ja joka vaivaa sekä miehiä että naisia. Jännityspäänsäryn laukaisevat stressi, kiire, paineet ja levottomuus. Useimmat ihmiset kokevat jännityspäänsäryn paineena tai kireytenä pään alueella. Jännityspäänsärkykohtausten esiintyminen voi lisääntyä voimakkaasti liiallisen ja löysin perustein käytettyjen kipulääkkeiden vaikutuksesta. Cefaly tarjoaa tehokkaan vaihtoehdon ja mahdollisuuden hoitaa jännityspäänsärkyä ja voi mahdollistaa kipulääkityksen käytön vähentämisen tai jopa lääkkeiden käytöstä luopumisen. (Konsultoi aina lääkäriäsi!)

Voit käyttää Cefaly-ohjelmaa 1 akuutin jännityspäänsärkykohtauksen aikana ja toistaa hoito-ohjelman aina tarpeen vaatiessa, muutamien perättäisten hoitojen sarjana. Lisäksi voit käyttää profylaktisesti Cefaly-laitteen hoitoa 2, ehkäistäksesi ennalta kohtausten uusimisen.

Parhaan mahdollisen tuloksen saamiseksi käytetään Cefaly-ohjelmaa 2 päivittäin 6-16 viikon ajan 1-2 kertaa päivässä, kunnes merkittävä helpotus niin kohtausten esiintymistiheydessä kuin myös niiden voimakkuudessa on saavutettu.

Cefaly-ohjelmaa 3. tulisi käyttää silloin, kun halutaan lisätä Cefaly hoidon ennaltaehkäisevää anti-stress-vaikutusta ja laskea stressin tasoa sellaisilla henkilöillä, joilla stressi johtaa usein jännityspäänsärkyyn.

Käyttäjästatistiikkaa / jännityspäänsärky:
93% käyttäjistä kokee, että Cefaly vähentää merkittävästi jännityspäänsäryn esiintymistiheyttä. 86% käyttäjistä kokee, että Cefaly vähentää merkittävästi jännityspäänsärkykohtauksen vakavuutta/voimakkuutta tai poistaa kokonaan heidän jännityksensä.

Cefaly ja migreeni:
Migreeniä esiintyy 12% populaatiosta ja sen esiintyminen on huomattavasti yleisempää naisilla kuin miehillä. Kipu voi olla voimakasta, sykkivää ja esiintyy toisella puolella päätä. Se voi pahentua voimakkaasti fyysisen rasituksen aikana. Migreeniin liittyy usein paha olo, oksentelu ja herkkyys valolle tai melulle. Joskus migreenikohtausta edeltää aura, jota kuvaillaan usein pisteleväksi tunteeksi jollain tietyllä kehon alueella tai häiriöiksi tai sokeiksi pisteiksi näkökentässä. Häiriöitä näkökentässä aiheuttavaa migreeniä kutsutaan usein nimellä ‘ophthalmic migraine’, optalminen migreeni.

Migreeni on erilainen eri henkilöillä. Migreenikohtaus voi esiintyä säännöllisesti ja sen kesto voi vaihdella 4-72 tunnin välillä. Kohtausten väliaikoina ei esiinny oireita. Kohtausten voimakkuus ja esiintymistiheys vaihtelee eri henkilöillä samoin kuin kohtausten tyypilliset oireet vaihtelevat eri henkilöillä heidän elämänsä aikana. Migreenin esiintymiseen on monia syitä. Yleisin näistä on stressi, paineet ja ahdistuneisuus sekä trauma tai esimerkiksi alkoholin liikakäyttö.

Säännöllinen ja pitkäaikainen isojen lääkeannosten käyttäminen voi pahentaa tilannetta ja johtaa vammauttavaan tilanteeseen, jota kutsutaan nimityksellä ‘transformed migraine’. Tämä migreenityyppi on sellainen, jossa kohtauksia esiintyy tiheästi ja niiden kesto on pitempi. ‘Transformed migraine’ tilanteessa kohtausten esiintyminen voi olla päivittäistä ja sen vaikutus esim. henkilön työkykyyn on merkittävä. Cefaly on erityisen käyttökelpoinen silloin, kun hoitoon liittyy tarve ja pyrkimys vähentää lääkityksen määrää. Cefaly voi auttaa pyrkimyksessä vähentää lääkitystä ja samalla pienentää riskiä sille, että henkilö menettää työkykynsä ”transformation migraine” tilanteensa vuoksi.

Cefaly hoito-ohjelma 1 sopii akuutin migreenin hoitoon. Voit hoitaa kohtausta käyttämällä ohjelmaa 1 useita kertoja peräkkäin.

Cefaly hoito-ohjelma 2 sopii migreenin hoitoon ennalta ehkäisevästi, profylaktisesti. Cefaly-ohjelma 2. lisää elimistömme endorfiinituotantoa, joka tukee elimistöä sen taistelussa migreenikohtauksen kehittymistä vastaan. Jotta mahdollisimman hyviä tuloksia voidaan odottaa, tulee ohjelmaa käyttää säännöllisesti 1-2 kertaa päivässä, 6-16 viikon ajan, tai kunnes merkittävä kohtausten esiintymistiheyden pieneneminen ja kohtausten helpottuminen saavutetaan.

Käyttäjästatistiikkaa / migreeni:
47% Cefaly hoito-ohjelmien käyttäjistä koki kohtausten vähenemistä ja 52% koki kohtausten kivun helpottuneen.

Cefaly ja Cluster-päänsärky: (sarjoittainen päänsärky, Hortonin neuralgia) 
Cluster päänsärky on harvinaisempi kuin migreeni. Cluster päänsärky tarkoittaa tilannetta, jossa päänsärkykohtaukset muodostavat ajallisesti ryhmiä = esiintyvät jaksoittain tiheinä sarjoina. Cluster päänsärky esiintyy noin 1 % väestöstä ja sitä esiintyy enemmän miehillä kuin naisilla.

Kipu on toispuoleista ja esiintyy aina samalla puolella päätä silmän alueella tai lähellä silmän aluetta. Samaan aikaan silmät verestävät ja vuotavat ja nenä on tukkoinen.

Toistuvat kohtaukset ryhmittyvät hyvin lähelle toisiaan useita viikkoja kestäväksi ajanjaksoksi, jolloin kohtauksia voi esiintyä päivittäin ja joka useita kertoja päivässä. Kohtaukset kestävät yleensä 20 minuuttia - 2 tuntia. Useiden viikkojen jälkeen kohtaukset helpottavat ja taukoavat. Oireeton tauko voi olla pituudeltaan useita kuukausia tai jopa useita vuosia.

Cefaly-hoito on erinomainen Cluster-päänsäryn ehkäisemiseen. Hoito aloitetaan heti, kun oireita alkaa ilmaantua. Cefaly-ohjelma 1. on tehokas Cluster-kohtauksen aikana ja sitä voidaan käyttää koko kohtauksen ajan.

Käyttäjästatistiikkaa / Cluster-päänsärky:
67% käyttäjistä totesi, että kohtausten aikainen kipu väheni merkitsevästi. 37% käyttäjistä totesi, että kohtausten kesto lyheni merkitsevästi.

Cefaly ja poskiontelo- ja otsaontelotulehdukset
Cefaly voi toimia tehokkaasti poskiontelotulehdusten ja/tai otsaontelotulehduksen yhteydessä esiintyvän kivun hoidossa. Haluamme kuitenkin tähdentää, että Cefaly hoitaa ainoastaan sivuontelotulehdusten oireita - ei paranna tautia tai poista sen aiheuttajaa. Cefaly-ohjelma 1. helpottaa kivun tunnetta ja tympeää pääkipua ja ohjelmaa voidaan käyttää niin usein kuin potilas tuntee tarpeelliseksi. Cefaly-hoito ei poista tarvetta käyttää lääkärin määräämää lääkitystä, vaan lääkkeet on otettava normaaliin tapaan.

Käyttäjästatistiikkaa / sivu/otsaontelotulehdus:
100% käyttäjistä totesi, että oireet helpottivat merkitsevästi.

Cefaly ja kolmoishermosärky, Trigeminal Neuralgia
Trigeminal-hermo hermottaa koko kasvoja ja kallon etuosaa. Tauti on harvinainen, Suomessa katsotaan olevan noin 1000 sitä sairastavaa, joskin arviot vaihtelevat. Kolmoishermosärky on harvinaista, mutta siitä kärsiville ei ole kovin monia tehokkaita hoitomuotoja, joten Cefaly tarjoaa heille yhden hyvän vaihtoehdon. On kuitenkin todettu, että Cefaly-hoito voi auttaa vain ylimmän, kolmoishermon opthalmisen hermohaaran, särkytapauksissa, joissa kipu esiintyy otsan ja silmän alueella.

Cefaly hoito 1. voi auttaa vähentämällä hermojen herkkyyttä ja harventamalla kohtausten esiintymistä. Hoitoa voi käyttää oireiden mukaisena hoitona niin usein, kun katsoo sitä tarvitsevansa, unohtamatta kuitenkaan lääkehoitoa, jolla pyritään pienentämään tai poistamaan sairauden varsinaisen aiheuttajan osuus kohtausten esiintymiseen.

Cefaly ja Anti-Stress ja well-being, yleinen hyvinvointi
Ohjelma 3 on tarkoitettu nimenomaan hoitamaan stressin oireita ja vähentämään jokapäiväistä, usein kiireen ja vaikeiden elämäntilanteiden aiheuttamaa ahdistusta. Hoito saa aikaan hyvän olon tunteen, rauhoittaa ja rentouttaa ja sillä on stressiä pienentävä vaikutus. Cefaly ohjelmaa 3. voidaan käyttää myös ennaltaehkäisevästi silloin, kun edessä on jokin erityistä rentoutumista vaativa tilanne tai silloin, kun sellainen stressiä aiheuttava elämäntilanne on jo tapahtunut. Ohjelma 3. käytetään vähintään 3 kertaa viikossa tai maksimissaan 3 kertaa päivässä, kroonisen kiireen ja stressin helpottajana ja jokapäiväisen elämän paineiden vähentäjänä.

Cefaly hoidon esteet:

 • Trauma kasvojen alueella
 • Aivovamma
 • Meniere in tauti
 • Ihovamma tai rikkinäinen tai tulehtunut iho otsalla - elektrodin sijoitusalueella
 • Sydämen tahdistin
 • Epilepsia

Cefaly, huomioitavaa - precautions:
Älä käytä Cefaly-laitetta ajaessasi autoa tai jotain muuta kulkuneuvoa. Älä käytä Cefaly-laitetta operoidessasi teollisuuden koneita ja laitteita.

Cefaly-Takuu:
Laitevalmistaja antaa laitteelle 2 vuoden teknisen takuun, joka koskee valmistusvirheitä ja viallisia laitteen osia. Takuu on 2 vuotta ja alkaa laitteen toimituspäivänä. Takuu ei koske tarvikkeita, esim. paristoja, elektrodeja tai muita tarvikkeita, ohjekirjoja tai pakkausta. Takuu ei myöskään koske epäasiallisesta käytöstä johtuvia vikoja, putoamisesta tai päälle astumisesta johtuvaa lohkeilua tai rikkoutumista. Takuuaikana laite korjataan veloituksetta tai vaihdetaan uuteen, mikäli vika tai vaurio on takuun piiriin kuuluva.

Cefaly, CE & ISO Medical:
CE0499 Medical Mark
Cefaly bears the CE Medical mark. Independent official bodies have checked that it complies strictly with the European directive applicable to medical devices, namely 93/42 EEC.

As part of its ISO Medical Certification Process, STX-Med has implemented a monitoring system. This system reports that tens of millions of Cefaly devices have been in regular use for several years and not a single incident has been reported.

ISO Medical Certification
STX-Med, the company that designed and produces Cefaly, is ISO-certified. The design, development and production processes comply with the strictest quality standards.

ISO Medical 13485: 2003 (quality system specific to medical material) ISO 9001: 2000 (complete quality system)

Valmistaja:
STX-Med SPRL
Parc Scientifique de Liège
WSL Chasseurs Ardennais, 4
4031 Angleur, Liège Belgique

Maahantuoja:
Nettex International Oy
Marjaniemenranta 45 A FI-00930 Helsinki
Finland

Cefaly - Tekniset tiedot:

Käyttövoima/paristot. 2 alkaline paristoa; 1.5V AAA. Suositus: Duracel tai Panasonic.
Paristojen käyttöikä: Noin 1 kuukausi, mikäli käyttö on päivittäistä. Poista paristot laitteesta, mikäli se on käyttämättömänä yli 1 kuukauden ajan. Hävitä paristot paikallisten asetusten ja ohjeiden mukaisesti.
Elektrodit ja kosteuspyyhkeet: Elektrodien ja kosteuspyyhkeiden käyttöikä on merkitty niiden pakkaukseen. Käytä laitteessa vain siihen tarkoitettuja elektrodeja.

Käyttö: Lämpötila: +10 astetta - +40 astetta celsiusta.
Suhteellinen kosteus: 30% - 75%
Ilmanpaine: 700hPa - 100hPa

Kuori: Maalattua ABS-muovia
Koko: 163 mm 170 mm x 40 mm
Paino: 30g, ilman paristoja.

Sähkötekniset tiedot: varaus 0-1000 ohmia
Constant aplitude intensity: predefined automatically, depending on the program
Rectangular impulses
Compensated constant current: stops any galvanic components continue
Maximum current: 20 milliamps
Duration of impulse. 100-500 microseconds
Maximum frequency: 150 Hertz
Maximum quantity electricity per impulse: 5 µC
Maximum time to increase an impulse: 5 microseconds at 50% of the maximum
Duration of programs: 20 min.
Number of programs: 3

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy