Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Alkoholin matkustajatuonti lisääntyi alkuvuonna kahdeksan prosenttia ja savukkeiden kuusitoista prosenttia
Alkoholin matkustajatuonti lisääntyi alkuvuonna kahdeksan prosenttia ja savukkeiden kuusitoista prosenttia

Alkoholijuomien matkustajatuonti 100 prosentin alkoholiksi muunnettuna lisääntyi noin kahdeksan prosenttia vuoden 2009 tammi-huhtikuun aikana verrattuna vuoden 2008 vastaavaan ajankohtaan. Tuonnin määrä oli noin kaksi miljoonaa litraa.

TNS Gallupin alkoholijuomien matkustajatuontiseurannan mukaan vuoden 2005 loppupuolella alkanut alkoholijuomien matkustajatuonnin väheneminen taittui ja kääntyi lievään nousuun vuoden 2008 alussa eli samaan aikaan kun Suomessa nostettiin alkoholijuomien veroja. Vuoden 2009 alussa toteutettiin uusi alkoholiverojen 10 prosentin korotus.

Väkevien alkoholijuomien ja oluen tuonti ei lisääntynyt vuoden 2009 ensimmäisen kolmanneksen aikana juuri lainkaan. Viinien tuonti lisääntyi 44 prosenttia sekä long drink -juomien ja siidereiden yhteenlaskettu matkustajatuonti 40 prosenttia.

Noin kaksi kolmasosaa matkustajien tuomista alkoholijuomista on ostettu Virosta tai laivoilta.

Keväällä 2009 kartoitettiin alkoholijuomien internetostoja kysymällä 1000 vastaajalta heidän alkoholiostoistaan viimeksi kuluneen vuoden aikana. Internetostot lisääntyivät edellisestä vuodesta. Ostojen kokonaismäärä 100 % alkoholina oli noin prosentin alkoholijuomien kokonaiskulutuksesta (10,4 litraa/asukas). Koska vastaajista vain alle prosentti ilmoitti ostaneensa alkoholia internetin kautta, ei tuloksia harvojen havaintojen vuoksi voida pitää täysin luotettavina.

TNS Gallupin matkustajatuontiseurannassa keräämien tietojen mukaan savukkeiden matkustajatuonti lisääntyi vuoden 2009 ensimmäisen kolmanneksen aikana 16 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Matkustajat ovat tuoneet savukkeita tammi-huhtikuun aikana noin 250 miljoonaa kappaletta.  Vuoden 2009 alusta aloitettiin myös nuuskan matkustajatuonnin seuranta. Tammi-huhtikuun aikana nuuskaa on tuotu maahan noin 1,8 miljoonaa rasiaa.

TNS Gallupin tekemän alkoholin ja savukkeiden matkustajatuontia koskevan tutkimuksen tilaajina ovat Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto (Valvira), Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL), Valtiovarainministeriö, Alko Oy, Elintarviketeollisuusliiton Alkoholijuomateollisuusyhdistys, Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto, Päivittäistavarakauppa, Matkailu ja Ravintolapalvelut MaRa, Suomen Alkoholijuomakauppayhdistys sekä Tupakkateollisuusliitto.

Lähde: Valvira
 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy