Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Yli 4kk ikäinen lapsi tarvitsee lisäravintoa
Yli 4kk ikäinen lapsi tarvitsee lisäravintoa

Kuinka kauan lapselle on hyväksi antaa pelkää äidinmaitoa. Rintaruokinnan pituus on herättänyt kysymyksiä. Suomen lastenlääkäriyhdistys on ottanut Ilta-Sanomien mukaan kantaa pitkän imetyksen haittapuoliin.

Yhdistys toteaa, että suomalaiselle vauvalle olisi hyvä antaa rintamaidon lisäksi lisäravintoa 4-6 kuukauden ikäisenä, vaikka WHO:n imetyssuositus on täysi-imettää vauvaa puolivuotiaaksi asti.

- Sen (suosituksen) noudattaminen voi aiheuttaa jopa suoranaista vaaraa kehittyneissä maissa. Se lisäisi 4-6 kk ikäisten lasten aliravitsemuksen ja raudanpuutteen esiintyvyyttä tuomatta heille mitään varsinaista etua, lastentautiopin professori Matti Korppi kertoo kannanotosta.

- Suomalaisessa imeväisten seurantatutkimuksessa havaittiin, että useilla puolen vuoden ikään yksinomaisesti rintaruokituilla lapsilla kasvu hidastui poikkeavasti 4-6 kuukauden iässä. Rintamaito ei selvästikään riittänyt turvaamaan kasvua: kun lisäruokinta aloitettiin, kasvu normalisoitui, kannanotossa perustellaan lisäruuan tarvetta.

- Ja itseasiassa uusimpien tutkimusten mukaan liian pitkään jatkuva yksinomainen imetys saattaa lisätä allergioita lapsella, kun lapsi ei pääse altistumaan erilaisille ruoka-aineille tietyn ikäisenä, Korppi huomauttaa.

Iltasanomat kertoi jutussa, että kun rintaruokinnasta on tullut ainoa oikea tapa ruokia vauvaa, on nestehukasta kärsiviä brittivauvoja joutunut jopa sairaalahoitoon.  Näin voi käydä, jos äiti ruokkii lastaan sitkeästi rinnalla, vaikka sieltä ei tulisi tarpeeksi maitoa. Iso-Britanniassa onkin alettu tutkia sitä, kuinka yleistä on rintaruokittujen lasten nestehukka. Tutkijat pelkäävät, että tapausten määrä on kasvussa.

Lähde: Allergia- ja Astmaliitto

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy