Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Matkailuterveysneuvonta ja rokotukset kuuluvat terveyskeskusten toimintaan
Matkailuterveysneuvonta ja rokotukset kuuluvat terveyskeskusten toimintaan

Matkailuun liittyvä neuvonta ja rokotukset kuuluvat terveyskeskusten toimialaan. Säästötoimien vuoksi monet terveyskeskukset ovat vähentäneet tai lopettaneet aiemmin antamiaan matkailuterveyden neuvonta- ja rokotuspalveluita.

Sosiaali- ja terveysministeriö haluaa muistuttaa kuntia kyseisestä asiasta.

Trooppisella vyöhykkeellä matkailijaa uhkaavat erilaiset tartuntataudit, joista suurin osa on ehkäistävissä. Esimerkiksi tänä vuonna vakavia malariatapauksia on esiintynyt aiempaa enemmän, kokonaan puuttuvan tai väärän estolääkityksen seurauksena. Muutamalla matkustajalla tauti on vaatinut tehohoitoa. Matkoilta saatu tartuntatautien hoito tapahtuu kunnallisessa terveydenhuollossa ja on kalliimpaa kuin ennaltaehkäisevä matkailuterveysneuvonta.

Maailman terveysjärjestö (WHO) antaa vuosittain matkailijoiden infektioiden ehkäisyyn suosituksia ja Kansanterveyslaitos (KTL) tuottaa suomalaisten tarpeisiin sovellettuja ohjeita Matkailijan terveysopas -julkaisussa. KTL neuvoo terveydenhuollon henkilöstöä matkailuterveysasioissa, muttei voi kuitenkaan antaa kansalaisille henkilökohtaista matkailuterveysneuvontaa.

Matkailuun liittyvä neuvonta ja rokotukset kuuluvat terveyskeskuksen toimialaan osana kansanterveystyötä sekä tartuntatautien vastustamistyötä.

Lähde: Stakes

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy