Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Vesiympäristö turvalliseksi lapsille ja nuorille
Vesiympäristö turvalliseksi lapsille ja nuorille

Lasten ja nuorten vesiturvallisuus on koko Euroopan huolenaihe. Riskien vähentämiseksi European Child Safety Alliance (EuroSafe) on laatinut veteen liittyviä palveluita tarjoaville yrityksille uudet turvallisuusohjeet.

Arvioiden mukaan Euroopan unionissa tapahtuu vuosittain 50 000 vesiurheilu- ja veneilytapaturmaa. Lisäksi uima-altaissa tapahtuu yli 200 000 tapaturmaa. Suomessa puolestaan hukkui vuosina 2000–2006 yhteensä 78 alle 18-vuotiasta. Heistä 9 hukkui vesiliikenteessä ja 46 muuten luonnonvesissä uidessaan. 18–24 -vuotiaita hukkui samaisena ajanjaksona lähes yhtä paljon, yhteensä 70.

Veteen liittyvien palveluiden tarjoajat voivat vaikuttaa merkittävästi lasten ja nuorten vesiturvallisuuteen. Siksi eurooppalainen lasten turvallisuutta edistävä järjestö European Child Safety Alliance (EuroSafe) on laatinut palveluntarjoajille ohjeen, johon on koottu tietoa tapaturmista ja mahdollisista riskeistä. Ohjeessa on myös turvallisuussuositukset 13 yleiselle vesiurheilulajille.

Ohjeessa suositellaan muun muassa palveluntarjoajia huolehtimaan siitä, että saatavilla on oikeankokoisia pelastusliivejä ja turvavälineitä. Asiakkaille tulisi myös kertoa mahdollisista riskeistä. Lisäksi palveluita ei tulisi tarjota päihtyneelle.

Suomessa tuoteturvallisuuslainsäädäntö edellyttää, että palvelun tarjoajat varmistavat asiakkaiden turvallisuuden. Vaatimukset ovat pitkälti samoja kuin EuroSafen suositukset. Palvelun tarjoajan on muun muassa arvioitava palveluun liittyvät riskit asiakkaiden turvallisuuden kannalta.

Kuntien terveystarkastajat ja Kuluttajavirasto tarkastavat tänä kesänä erityisesti suurimpien ja vilkkaimpien uimarantojen turvallisuutta. Tarkastuksissa painotetaan rantavalvontaan liittyviä asioita. Tavoitteena on saada valvonta kuntoon viimeistään kesäksi 2009.

Vaikka rannalla olisi valvontaa, vanhempien on silti valvottava lapsiaan. Uimataitoinenkin lapsi voi hätääntyessään unohtaa taitonsa ja tarvita aikuisen apua.


Lähde: Kuluttajavirasto
 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy