Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Festivaaliseuranta: Sekakäyttö on lisääntynyt
Festivaaliseuranta: Sekakäyttö on lisääntynyt

Punaisen Ristin päihdetyön ja ensiavun vapaaehtoisten kokemuksista sekä keskusteluista viranomaisten kanssa on saatu selville, että gammaa ja lakkaa sekä metamfetamiinia on saatavilla tänä kesänä enemmän kuin viime kesänä ja sekakäyttö on entistä mielikuvituksellisempaa.

Humalahakuisuus festareilla ja muissa kesäjuhlissa on edelleen suurta. Sekakäyttö ja varsinkin lääkkeiden käyttö näyttää lisääntyneen.
 

Huolestuttavin trendi tänä kesänä tuntuu olevan itsesuojeluvaiston puute. Kuka on valmis ottamaan psyykenlääkkeitä, alkoholia, kannabista ja kipulääkkeitä sekaisin? Aika moni, mikäli käyttäjiltä, ensiavusta, terveyskeskuksista ja päihdealan toimijoilta kysytään.

Nopeus voi pelastaa henkiä

Nopea tiedottaminen uusista markkinoille tulleista aineista, niiden käyttötavoista ja riskeistä voi ehkäistä osan huumeiden aiheuttamista haitoista sekä yksittäisten kokeilujen aiheuttamista kuolemista.

Jotta tieto esimerkiksi sekakäytön riskeistä tai uusista aineista tavoittaisi mahdollisimman monet, Suomen Punainen Risti on Stakesin tuella luonut päihdetiedon nopean viestinnän verkoston. Tavoitteena on ehkäistä päihteiden käytöstä johtuvia ongelmia. Verkoston avulla viranomaiset ja kentällä toimivat päihdejärjestöt voivat tiedottaa päihdeympäristön muutoksista toisilleen nopeasti.

Tiedoista hyötyvät kaikki

Päihdetiedon nopean viestinnän verkoston kautta viranomaiset saavat ajankohtaista tietoa tutkimus- ja auttamistyöhön, vapaaehtoiset saavat lisää valmiuksia työhönsä ja nuoret sekä heidän vanhempansa saavat asiantuntevaa tietoa päihteistä ja niiden aiheuttamista haitoista

Punainen Risti kerää päihdetietoa sadoilta ensiapupäivystäjiltä ja päihdetyön vapaaehtoisilta, jotka kiertävät festareilla. Päihdetyön vapaaehtoisten kautta Punainen Risti pyrkii viemään viestiä mahdollisessa riskiryhmässä oleville.

Hanke liittyy Euroopan huumausaineiden ja niiden väärinkäytön seurantakeskuksen koordinoimaan Early Warning System –toimintaan.

Lähde: SPR

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy