Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Kännyköiden säteilyvaarat puhuttavat
Kännyköiden säteilyvaarat puhuttavat

Kännyköiden säteilyvaarat puhuttavat tutkijoita. Ääniä kuuluu niin puolesta kuin vastaan.

Suurimmat suomalaiset vastaanpuhujat ovat kuopiolainen fysiologian emeritusprofessori Osmo Hänninen ja työterveyshuollon erikoislääkäri Seppo Kinnunen. Heidän mukaansa todisteita kännyköiden vaarallisuudesta on niin paljon, että asiaa ei voi enää lakaista maton alle.
 

Myös Helsingin Sanomat on uutisoinut, että syöpätutkijat pitävät kännyköiden syöpäriskiä niin suurena, ettei siitä voi enää vaieta.

Mutta Syöpäjärjestössä ollaan eri mieltä, heidän mukaansa kyseessä on tietyn tutkijajoukon mielipide, jonka avulla kännykän vaaroja on liioiteltu. Aihetta ei ole paniikkiin eikä kännykän käytön rajoituksiin.

Syöpäjärjestöjen pääsihteeri LKT Harri Vertion mukaan maailmalta kantautuvat tulokset kännykän syöpävaaroista ovat ristiriitaisia. Ne syöpätutkijat, jotka ovat mukana laajoissa kansainvälisissä arvioissa, eivät ole varoittaneet kännyköiden syöpäriskeistä.

Suomen Syöpäinstituutin Säätiön tutkimusprofessori Anssi Auvinen on myös tehnyt useita tutkimuksia sähkömagneettisesta säteilystä ja kännyköistä. Hänen mukaansa varoituksille on vaikea löytää tieteellistä pohjaa laajoista väestötason tutkimuksista.

Vastustajien mukaan kyseessä on samanlainen ilmiö kuin tupakan ja aspestin kanssa aikoinaan. Haita tulevat näkyviin vasta vuosien kuluttua.

Lähde: Savon Sanomat ja Syöpäjärjestöt
 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy